IFK Värnamo - IS Halmia Dam 2-5 (1-2)

Imponerande insats i epilogen

Halmia studsade tillbaka efter uttåget ur DM, och det rejält. Laget visade att man blir att räkna med inför seriestarten. Huvudtränare Leif Jönsson benämnde matchen som "våra bästa 90 minuter i år utan konkurrens".

Första halvlek
Hemmalaget Värnamo tar ledningen redan i matchens 5e minut. Från ingenstans dyker målet upp efter en rejäl bjudning från Halmia. Gästerna visar bra karaktär efter målet och fortsätter tålmodigt att rulla boll. I den 12e minuten sitter kvitteringen, detta på straff av Izabella Blomqvist sedan en motståndare räddat bollen på mållinjen med hand. Situationen ledde även till en utvisning på Värnamospelaren, men Halmias tränarstab gav tummen upp för hemmalaget att sätta in en ny elfte spelare. 
Knappa tio minuter senare kommer nästa mål, och det är Halmia som gör 2-1 efter fint anfall där Isa Rönneblad serverar Elin Hansson som bredsidar in ledningsmålet. 

Andra halvlek
Halvleken hinner knappt börja innan Värnamo kvitterar till 2-2, detta efter slarv från gästerna. Likt en envis gammal åsna fortsatte Halmia att fokusera på sin matchplan och fick utdelning per omgående. Ett mycket vackert anfall hela vägen från målvakt Cornelia Jarving avslutades av Evelina Brag till ledning 3-2. Även 4-2 och 5-2 är fina anfall som Evelina Brag och Elin Hansson avslutar fram till slutresultatet. 

Sammanfattning
Enligt Värnamopubliken var Halmia "det klart bästa laget vi mött i år". Det är ett bra betyg som vi tar med oss in i serien. Matchen var av det tuffare slaget på förhand och att åka hem med en så komformtabel seger värmer gott i våra Halmiahjärtan. 

Huvudtränare Leif Jönsson avslutar summeringen:
- Mycket glädjande att vissa ändringar ihop med Celine Gysenius comeback och debuten av Elin (Sjöström, från KDFF) gav så bra prestation och resultat. Vi hade detta på känn innan, men bekräftelsen är skön för oss alla. Nu ska vi slipa ytterligare på träningarna innan seriepremiären, och få tillbaka alla fit for fight.

Målen
5' 1-0
12' 1-1 Izabella Blomqvist (straff)
19' 1-2 Elin Hansson (Isa Rönneblad)
47' 2-2
48' 2-3 Evelina Brag (Elin Hansson)
55' 2-4 Evelina Brag (Izabella Blomqvist)
78' 2-5 Elin Hansson (Moa Jönsson)

Startelva
                   Evelina Brag - Azra Tokovic - Elin Hansson
          Izabella Blomqvist - Moa Jönsson - Elin Sjöström (KDFF) 
Ellen Welandson - Nora Johansson - Celine Gysenius - Isa Rönneblad
                                      Cornelia Jarving

Nästa match
Nu väntar seriepremiären runt hörnet! Nästa söndag 10 april är det dags för möte med FC Rosengård 1917 på Halmstad Arena konstgräs, plan 7. Avspark 14.15.

// Kansliet
 

Etiketter: dam