Inför Snöstorp Nyhem FF - IS Halmia Herr

Snöstorp Nyhem istället för Alets IK

Tanken var att herrarna skulle spela mot Alet under lördagen, men då Alet lämnade återbud samtidigt som Snöstorp Nyhem fick samma besked från sin motståndare Växtorp så blir det istället möte mellan SNFF-ISH.

Snöstorp Nyhem FF
Efter att under flera säsonger ha varit ett stabilt division3-lag så valde föreningen 2019 att lägga ner sitt herrlag och året därpå börja om igen från division 6. Där befinner sig laget för tredje säsongen irad efter en 5e plats i tabellen ifjol. Laget består till största delen av unga killar i 17-20 års ålder, men det finns både 15-16 åringar i truppen liksom några lite äldre och rutinerade pjäser. Laget vann sin grupp i DM efter 5-0 mot Ränneslöv och 1-1 mot Alet. 

IS Halmia
Halmia har varit matchlediga i tre veckor sedan helgen 12-13 mars då man mötte Ullared och Tölö i dubbla matcher. Prestationen mot Ullared var det bästa vi sett sedan serieavslutningen ifjol (8-0 mot Högaborg) och det ska bli spännande att se om man kan följa upp detta under lördagen. Laget kommer till lördagens match som skyhöga favoriter med tanke på att det skiljer tre divisioner mellan föreningarna, men det gäller att vara ödmjuk inför uppgiften och följa matchplanen till punkt och pricka. Nästa helg är det seriepremiär och då gäller det att vara redo! Laget kommer till matchen med full trupp sånär som på Endrit Mazreku som har ryggproblem.

Huvudtränare Anders Wallin säger såhär inför matchen:
- Ett genrep vi har sett fram emot länge. Vi har nött mycket detaljer både under och efter träningslägret. Vi är tacksamma att Snöstorp ställer upp nu när Alet kastade in handduken. Som lag har vi känt att vi haft en bra utveckling under försäsongen även om resultaten inte varit med oss. Mot Ullared föll bitarna på plats när vi vann rättvist med 3-1 och det är en prestation vi tar med oss.

Avspark
Lördag 2/4 kl 12.00 på Skedalaheds konstgräs.

// Kansliet
 

Etiketter: herr