Inför IFK Värnamo - IS Halmia Dam

Spännande möte med divisionskollegan

Sexan och trean från förra årets div 1 mellersta götaland möts igen. I år befinner sig dock dom båda lagen i olika serier sedan Halmia flyttats till den södra serien.

IFK Värnamo
Småländskorna slutade som sagt 6a ifjol och var ganska långt efter tätkvartetten Bergdalen, Örby, Halmia och Göteborg. Laget besegrade dock Göteborg i båda matcherna och var första lag att ta poäng av Halmia när man ofint nog vann med 1-0 hemma i Värnamo i omgång 4. I laget finns bland annat den tidigare Halmianen Amela Basic samt skyttedrottningen Sefika Muratovic. För en dryg vecka sedan värvade laget den irländska landslagsspelaren Florence Gamby.

IS Halmia
Tjejerna åkte på en blytung förlust hemma på Halmstad Arena förra helgen. Laholm vann derbyt och tog nödvändiga tre poäng för att passera Halmia och avancera i DM. Defensivt var det allt för många individuella misstag och minst tre av dom insläppta målen kändes onödiga. Offensivt var de helt OK även om det finns mer att hämta, tre gjorda mål borde dock räckt till seger, inte minst eftersom Laholm knapp fick låna bollen under långa stunder. Som sista träningsmatch innan nästa veckas premiär är det full fokus som gäller och att få med sig en bra känsla till seriepremiären. Saknas till lördagens match gör Lina Eriksson (jobb), Matilda Brovall (bortrest) och Alva Johansson (vilas). En rolig nyhet är att 19-åriga Elin Sjöström gör debut under lördagen, Elin tillhör Kristianstads DFF och är en flicklandslagsspelare som håller till på det centrala mittfältet. Hon har varit i Halmstad sedan i torsdags och om allt går som vi hoppas så kan hon via samarbetet med KDFF spela med Halmia och träna med båda föreningarna (mest med KDFF) framgent på obestämd tid.

Huvudtränare Leif Jönsson säger såhär inför matchen:
- Den hackiga försäsongen har lagt sig och vi har haft bättre kontinuitet på sistone. Både Elin, Azra och Celine har kunnat köra fullt sedan ett tag tillbaka. Vi vill hela tiden se en förbättring i prestationerna vecka för vecka, allt för att vara så redo det bara går inför premiären som seriespelet i övrigt. Värnamo är troligen det bästa laget vi möter på försäsongen och har imponerat. Både resultat som prestation är viktigt nu när premiären bara är en vecka bort.

Avspark
Lördag 2/4 kl 13.00 på Ljusseveka, Värnamo.

// Kansliet

Etiketter: dam