IS Halmia Dam - Laholms FK 3-4 (2-2)

Utslaget ur DM i målrikt derby

Halmia behövde minst oavgjort för att säkra gruppsegern i DM, men trots ledning 3-2 lyckades Laholm vända och vinna.

Första halvlek
Ett spelsuget Halmia tar ledningen i den 17e minuten sedan Elin Hansson rundat målvakten och iskallt rullat in 1-0. Trots ett markant bollinnehav förvandlas ledningen till underläge inom loppet av två minuter i mitten på första halvlek. Vid båda målen är det svagt försvarsspel som gör att bollen letar sig in bakom Cornelia Jarving. Halmia får dock sista ordet i halvleken när Azra Tokovic håller sig framme och trycker in kvitteringen till 2-2 i den 44e minuten.

Andra halvlek
Med den sena kvitteringen repar Halmia mod och får utdelning nästan direkt. Evelina Brag avlossar bössan från långt håll och får se bollen segla in bakom en chanslös målvakt till 3-2. Men trots ett markant bollinnehav så har laget inte förmågan att stänga matchen, istället bjuder man på alldeles för mycket enkla misstag defensivt vilket gör att Laholm både kviterar och tar ledningen. Trots stort spelövertag sista 20 minuterna så lyckas Laholm hålla undan till seger och därmed avancemang i DM.

Sammanfattning
En svängig match med stundtals bra spel räckte inte hela vägen. För många individuella misstag blev till slut för kostsamt, trots tre gjorda mål framåt. Laget har en bit kvar och kommer att utvecklas kontinueligt under säsongen, vi får ha lite tålamod inledningsvis då truppen är tunn och många spelare saknar erfarenhet från division 1.

Huvudtränare Leif Jönsson säger;
- Vi blixtrar till emellanåt men bjuder på alldeles för enkla misstag bakåt. Det har varit en knackig försäsong med skador och sjukdomar som gjort att vi stundtals bara varit 10-12 st på träningarna och det håller inte. Nu börjar det se bättre ut sedan några veckor tillbaka samtidigt som Celine (Gysenius) och Elin (Hansson) kör för fullt från och med denna vecka. Prestationen över 90 minuter är vi inte nöjda med, däremot är det ingen förlust att vi åker ur DM, serien är vårt primära mål och vi har inte truppstorleken för att fortsätta spela DM när serien dragit igång.

Målen
17' 1-0 Elin Hansson
22' 1-1
24' 1-2
44' 2-2 Azra Tokovic
48' 3-2 Evelina Brag
59' 3-3 
68' 3-4

Nästa match
Nu på lördag 2/4 spelas sista träningsmatchen innan seriestart. Laget åker österut för möte med IFK Värnamo. Avspark 12.30 på Ljusseveka,Värnamo.

// Kansliet
 
Etiketter: dam