IF Centern - IS Halmia Dam 0-9 (0-6)

Storseger i DM-derbyt

Första målet kom efter 20 sekunder (!).

Halmias damer hade inga större bekymmer att besegra div2-laget IF Centern under söndagseftermiddagen. Trots ett tidigt ledningsmål så var inledningen lite tveksam offensivt, men när spelet väl synkade så ramlade målen in i rask takt. Högersidan med Ellen Welandson Bolmenius som ytterback, Elin Hansson som ytter samt Moa Jönsson/Alva Johansson firade stora triumfer offensivt. Hemmalaget hade stora problem med Halmias återerövringspress och fick ägna stora delar av matchen till att jaga boll. Trots sex mål i första halvlek så är den andra halvleken den bättre spelmässigt, även om det "bara" blev tre mål då. 

Målskyttar
Alva Johansson 4
Elin Hansson 2
Evelina Brag 1
Izabella Blomqvist 1
Meja Håkansson 1

Uppställning
         Evelina B - Alva J - Elin H
             Izabella B - Moa J
Minna L - Nora J - Lovisa R - Ellen WB
                   Matilda B
Avbytare: Meja H (in 60'), Tilda B (in 45'), Cornelia J
Utanför truppen: Celine G (rehab), Lina E (jobb), Azra T (knä)

Nästa match
Söndag 27 mars kl 16.00 hemma mot Laholms FK i DM.

// Kansliet
 

Etiketter: dam