Inför IS Halmia Herr - Ullareds IK och Tölö IF

Sista matcherna innan träningslägret i Spanien

Dubbla matcher när ny tuff uppgift väntar mot nytt division 2-motstånd, dessutom är det andra omgången i DM.

IS Halmia
Laget har tre raka uddamålsförluster, förvisso mot division 2-lag i en medveten strategi att komma till seriepremiären med ett högt tempo i kroppen. Efter fem träningsmatcher har man dock inte vunnit ännu, det hoppas man ändra på i helgen när Ullared och Tölö kommer på besök i helgen.

Huvudtränare Anders Wallin säger såhär inför dom båda matcherna:
- Vi har alla spelare tillgängliga till helgens två matcher, båda mot division 2-motstånd. Vi kommer att använda en hel del U17-spelare och det ska bli spännande att se våra lovande ungdomar mot kvalificerat motstånd. Den senaste prestationen mot Onsala var "OK", men inte mer än så. Visserligen mötte vi ett topplag från div2 förra året och förlorar med uddamålet, men vi bjuder på två mål och vi kan bättre än så prestationsmässigt, det ska vi visa i helgen.

Ullareds IK
"Inlandets stolthet" som dom kallar sig är alltid en tuff nöt att knäcka. Laget har tidigare varit kända för att spela en fysisk och jobbig fotboll men har under senaste säsongerna börjat att etablera sig som ett mer spelande lag. Laget slutade 8a i division 2 västra götaland ifjol. Bästa målskyttar då var Emil Hansson (13) och Marcus Torbjörnsson (11).

Tölö IF
Nordhalläningarna har gått förbi Halmia i seriesystemet efter att ifjol vunnit sin div3-serie. Laget tog 51 poäng vilket räckte för att knipa förstaplatsen framför Landvetter. Hampus Ekdahl (20 mål) och David Berntsson (19) blev etta respektive delad tvåa i hela seriens skytteliga, båda verkar dock ha försvunnit till seriekollegan Onsala BK.

Avspark
Lördag 12 mars kl 12.00 på Halmstad Arena IP mot Ullareds IK. *träningsmatch*
Söndag 13 mars kl 16.00 på Halmstad Arena IP mot Tölö IF. *DM*

// Kansliet
 

Etiketter: herr