BK Astrio - IS Halmia Herr 2-1 (2-1)

Hemmalaget vann rätvist

Halmia försökte men kom inte upp i den nivå som behövs för att störa det passningsskickkliga Söndrumslaget. Astrio vann den så viktiga kampen på mittfältet där Alexander Arvidsson blev allt för ensam.

Halmia startade matchen såhär:

               Axel Ekström - Jonatan Eriksson - Oskar Törnfeldt
       Endrit Mazreku - Brandon Camacho - Alexander Arvidsson
Rasmus Bengtsson - Andreas Åström - Adrian Hallsö - Granit Ademi
                                       Markus Rydeberg

Första halvlek
Astrio får matchens första möjlighet i den 7e minuten när ett inspel från höger styrs strax utanför stolpen.Drygt tio minuter senare får hemmalaget ett nytt läge efter lite slarv i Halmiaförsvaret, avslutet tar i burgaveln från dålig vinkel. Inledande 20 minuterna är det högt tempo, hårda närkamper och en jämn tillställning där båda lagen försöker spela sig igenom lagdel för lagdel. Två passningsskickliga lag där båda har svårt att komma till några större målchanser. I den 27e minuten bjuder Halmia på Astrios ledningsmål, en riktig indianare gör att Astrios Philip Comnell kommer 2 mot 1 och iskallt placerar in bollen intill Markus vänstra stolpe. Halmia får ett kanonläge att kvittera ca 5 minuter efter Astrios ledningsmål. Granit hittar Oskar i djupet och avancerar förbi två motståndare innan han hittar Axel till vänster i straffområdet, målvakten läser dock passningen och kommer såpass nära Axel att det inte blir mer än hörna som resultat. På hörna kommer dock kvitteringen till 1-1 när Andreas håller sig framme och skickar in bollen i nät sedan hemmalaget inte lyckats få bort bollen. Glädjen håller sig dock bara sju minuter, för i den 40e minuten tar Astrio ledningen på nytt. En fid sidledspassning friställer Astriospelare som skickar in tvåan. Halvtidsresultat 2-1. Efter en jämn inledning så tar Astrio över kommandot sista 20 minuterna och leder rättvist.

Andra halvlek
Starten av andra halvlek är ganska avslagen där Astrio fortfarande har mest boll men inget av lagen kommer till avslut. En som alltid försöker är "Arvid", han har en förmåga att sticka ut i mängden med sin energi och duktiga passningsfot. Efter 18 minuter i andra halvlek som slår han en fin boll i djupet till en annan enrgifylld grabb i Axel, tyvärr är han hårt markerad och kommer inte till avslut. Knappa halvtimmen in i halveken så är Astrio nära att utöka ledningen när en frispark på mittplan seglar ner framför en framrusande Astriospelarare som styr bollen i stolpen. Direkt på utspark så anfaller Halmia snabbt, bollen hamnar till slut hos Axel som är på väg in i straffiområdet när han blir fälld och får frispark. Astriospelaren tilldelas sitt andra gula kort och får lämna planen. Efterföljande frispark slås i muren ut till hörna. Halmia en man mer sista kvarten alltså. Inte helt oväntat så tar Halmia över bollinnehavet efter utvisningen och trycker på för en kvittering. Så värst mycket skapar man dock inte, närmst att kvittera är Jonatan efter framspelning av Hamdi, men avslutet går strax utanför stolpen i bra läge. Slutresultat 2-1.

Såhär avslutade Halmia matchen;

           Hamdi Sejdiu - Jonatan Eriksson - Robin Ålerblad
       Kristoffer Thydell - Kenan Covrk - Alexander Arvidsson
Isak Gunnarsson - Andreas Åström - Adrian Hallsö - Granit Ademi
                                   Markus Rydeberg

Sammanfattning
En ganska sevärd första halvlek i högt tempo mellan två duktiga lag, Astrio växte in i matchen och ledde rättvist i paus. I andra halvlek hade hemmalaget ganska bra koll på matchen fram till utvisningen med kvarten kvar. Trots att Halmia tryckte på i slutet så lyckades man inte forcera in kvitteringen. Noterbart är att man fortsätter att bjuda på enkla mål bakåt, samtidigt som mittfältet inte helt synkar ännu där den centrala offensiva positionen ännu är ett frågetecken.

Nästa match
Lördag 5 mars borta mot Onsala, avspark 14.30.

// Kansliet
 

Etiketter: herr