Inför HGH FC - IS Halmia Dam

Nytt derby när Halmia jagar tredje raka segern

Efter en spelfri helg är det nu dags för två matcher på fyra dagar.

Hemmalaget är som bekant nykomlingar i division 1, men fick se sig placerade i den mellersta götalandsserien och går därmed miste om derbyn och publikmatcher mot Halmia, HBK, Astrio och Laholm. Lagets första träningsmatch mot Böljan blev inställd, därför gjorde man premiär i helgen när man mötte Astrios damer. Söndrumslaget vann med 1-0 i en målsnål tillställning. Ett ungt och talangfullt HGH har tappat två av sina tongivande spelare till HBK, och frågan är hur det har påverkat både bredd och spets inför årets seriespel.

Halmia kommer från två raka segrar och ser ut att ha behållt formen från höstens seriespel. Nyförvärven har hittills imponerat men laget är fortsatt tunnt och känsliga för skador och sjukdomar. Elin Hansson är borta fram till vecka 9 och Céline Gysenius som skadade foten mot HBK får räkna med minst 6-8 veckor sedan det visade sig vara en fraktur som hon ådrog sig. Hittills har man inte ställts på några större prov i träningsmatcherna och frågan är om HGH verkligen kan störa Halmia över 90 minuter. På lördag väntar hemmamatch mot antagonisterna IFK Örby så det gäller att matcha varsamt ikväll.

Avspark
19.00 på Harplinges konstgräs.

// Kansliet
 

Etiketter: dam