Talangfull mittback tar plats i herrtruppen

Isak Gunnarsson. Foto: IS Halmia Isak Gunnarsson. Foto: IS Halmia

Belönas med kontrakt efter att ha imponerat på huvudtränare Wallin

Han anslöt till IS Halmia U17 i slutet av förra året och har redan visat framfötterna så mycket att han nu belönas med en plats i herrtruppen 2022.
 

  • Isak Gunnarsson, född 05
Isak är en välväxt grabb trots sin ringa ålder redan har ett års seniorspel under bältet. Han har deltagit i Halmias båda träningsmatcher hittills och spås en lysande framtid. Men vem är han egentligen?

Vem är fotbollsspelaren Isak?
Jag började spela i Sennans IF som barn och när jag var 11 år så började jag spela med Snöstorp Nyhem FF. Jag tillbringade 5 år i SNFF med både spel i ungdomslagen men även i A-laget under förra säsongen. Mina främsta styrkor på planen skulle jag säga är min spelförståelse och min vänsterfot.

Hur har första tiden i föreningen varit?
Första tiden med Halmia har varit utmärkt! Började med U17 och det kändes bra direkt från start. Sedan började jag att träna med A-laget och från första träningen har killarna i laget fått in mig i gruppen på ett utmärkt sätt. Stämningen i laget är fantastiskt och det känns riktigt bra!

Vad har du för ambitioner och mål?
Mitt personliga mål är att utvecklas varje träning och lära mig så mycket som möjligt av mina medspelare och tränare. Känner att jag utvecklas mer och mer för varje vecka och målet är såklart att fortsätta göra det över säsong. Lagets mål är solklart och det är att ta oss upp till division 2.

Huvudtränare Anders Wallin såger såhär om Isak:
- Isak såg jag spela fotboll i moderföreningen Sennans IF redan för 7-8 år sedan och redan då var han en stor talang. Han kom till Halmia från Snöstorp i höstas och visade upp sig i U16 där han imponerade så pass mycket att vi även ville se honom träna med herr i två veckor.
Steget från ungdom till senior är stort men i Isaks fall har vi sett en utveckling vecka för vecka och han tar kliv hela tiden varför valet att lyfta upp honom i herrlaget permanent var givet.
Han är en mycket talangfull mittback med bra teknik, bra huvudspel, fin vänsterfot och mycket
bra spelförståelse och potentialen på sikt är definitivt stor.

Vi hälsar Isak varmt välkommen till Halmias herrtrupp och passar även på att uppmärksamma Snöstorp Nyhem och f.d. ledare där som självklart har stor del i att Isak är där han är i sin utveckling redan nu.

// Kansliet
 
Etiketter: herr