IS Halmia Herr - Hittarps IK 2-3 (1-0)

Onödig förlust trots årets bästa prestation.

Halmias herrar tog emot fjolårets seriesegrare på Söndrums konstgräs. Trots en riktigt kall fredagkväll så värmde åtminstone spelet.
Halmia startar med följande lag;

                                Markus Rydeberg
Granit Ademi - Adrian Hallsö - Andreas Åström - Daniel Radovanovic
    Alexander Arvidsson - Kenan Covrk - Kristoffer Thydell
         Oskar Törnfeldt - Jonatan Eriksson - Hamdi Sejdiu

Hemmalaget kom till matchen med en svag andra halvlek mot Stafsinge i bagaget, och nu väntade ett motstånd minst två snäpp upp. Lite oväntat var det därför att Halmia styrde och ställde inledningsvis där gästerna Hittarp hade svårt att etablera anfall på Halmias planhalva. En hög press från hemmalaget störde uppenbart gästerna och Kena Covrk var nära att ge laget ledningen ca 5 minuter in i matchen men fick se sitt skott gå strax över. 
Efter ca tio minuter växer Hittarp in lite bättre i matchen men det är fortsatt Halmia som styr ute på plan. Hittarp har ett halvläge på en omställning men Granit Ademi hjälper till att avstyra läget när motståndaren stressad missar den sista avgörande passningen. Första 20 minuterna är en fröjd för ögat där Halmia med hög press, stenhårt jobb och tuffhet i närkamperna skapar stor oreda för gästerna.
Adrian Hallsö ger sånär Halmia ledningen när hans nick på hörna från Granit Ademi tippas över ribban från nära håll efter dryga 20 minuter. Hittarp är dock inte ofarliga, och laget hugger som kobror på minsta lilla misstag i Halmiaförsvaret. Efter knappa halvtimmen fiskar bortalaget upp en misslyckad passning från hemmalaget där avslutet sedan går stolpe ut. Nästa läge skapar Halmia genom en underbar djupledsboll från Kristoffer Thydell till Oskar Törnfeldt, Oskar tar med sig bollen in i straffområdet och serverar Kenan men avslutet går tätt över ribban. 
I den 40e minuten Halmia rättvist 1-0, detta efter en högerhörna från Alexander Arvidsson som på bortre stolpen hittar Oskar som nickar in ledningsmålet.

En av dom bättre halvlekarna på mycket mycket länge, det ska tilläggas att även Hittarp bjuder till och bidrar till lovorden.

Halmias hårt jobbande striker Jonatan Eriksson är nära att på egen hand öka hemmalagets ledning i inledningen på andra halvlek, ingen utdelning denna gång dock. Istället är det gästerna som kvitterar till 1-1 i minut 58 när Halmia inte lyckats få undan bollen i straffområdet och Hittarpspelare helt omarkerad kan skicka in kvitteringen. Knappt 20 minuter in i halvleken så byter Halmia in Rasmus Bengtsson, Axel Ekström, Endit Mazreku (provspel) och Sebastian Bertilsson (provspel).
I halvkekens 20e minut borde det varit 2-1 till Halmia sedan Alexander slagit en underbar djupledsboll till en framrusande Rasmus på sin vänsterkant. Rasmus kommer fri med målvakten men chippen över Hittarps burväktare går strax utanför bortre stolpen, en underbar boll och löpning som var värd ett bättre öde. Inbytta nyförvärvet Axel Ekström satte direkt avtryck i matchen och kommer att bli en publikfavorit på Örjans vall under säsongen, orädd, fin teknik och ett jäkla driv gör att han ser riktigt spännande ut.
I matchens 83e minuter tar gästerna ledningen med 2-1 på ett nytt misstag i Halmiaförsvaret, avslutet placerar iskallt in jämte Markus högra stolpe. I den 90e minuten kommer sedan 1-3 sedan Hittarp kliniskt dunkar dit trean på en sylvass omställning. Halmia reducerar till 2-3 i matchens 92a minut efter en fast situation där Kristoffer skickar in tvåan inifrån straffområdet.

Summa summarum en riktigt bra träningsmatch mellan två spelskickliga lag. Lite signifikativt är det ändå att det är våra egna misstag som ställer till det för oss, samtidigt som vi blir straffade på omställningar. Vi tar dock med oss en spelmässigt riktigt bra match mot ett kvalificerat motstånd och gnuggar vidare inför framtida uppdrag. Ett stort plus till Andreas Åström som gör en av sina absolut bästa insatser hittills i Halmiatröjan.

Såhär såg uppställningen ut vid slutsignal;

                                     Markus Rydeberg
Granit Ademi - Adrian Hallsö - Isak Gunnarsson - Rasmus Bengtsson
       Alexander Arvidsson - Brandon Camacho - Endrit Mazreku
           Oskar Törnfeldt - Sebastian Bertilsson - Axel Ekström

Nästa match
Torsdag 17/2 kl 18.00 på Söndrums IP mot BK Astrio.

// Kansliet
 

Etiketter: herr