IS Halmia Dam - Halmstads BK 3-1 (1-1)

Stabil seger i derbyt

Halmia visade sig numret för stora för motståndarna Halmstads BK och rödvitt får därmed fortsatt ses som "bäst i stan".

Halmstads BK satte en hög press direkt och Halmia hade inledningsvis svårt att spela sig igenom motståndarnas lagdelar. HBK tog ledningen med 1-0 i den 9e minuten genom Izabella Patel, men efter knappa kvarten hamnade Halmia mer rätt i positionerna och lyckades spela sig igenom den blåa pressen. 
Isa Rönneblad kvitterade till 1-1 i den 29e minuten och i den andra halvleken var det aldrig något snack om saken. Azra Tokovic gav Halmia ledningen med 2-1 dryga tio minuter in i halvleken, och med knappa tjugo minuter kvar så fastställde Alva Johansson resultatet till 3-1.

IS Halmia vann klart rättvist över 90 minuter och fick viktiga minuter i benen inför fortsättningen där dubbla matcher står på schemat nästa vecka. Först HGH på onsdagen och sedan Örby på lördagen. Enda smolket i bägaren var att Elin Hansson (ljumske) och Celine Gysenius (fot) fick gå av efter skadekänningar. Vi hoppas givetvis på snabbt återfrisknande.

Målen
9' 0-1
29' 1-1 Isa Rönneblad
56' 2-1 Azra Tokovic
72' 3-1 Alva Johansson

Nästa match
Möte med nya divisionskollegan HGH FC onsdag 16 mars kl 19.00 på konstgräset i Harplinge.

// Kansliet
 

Etiketter: dam