Herrarnas målvaktspar är klart

Välkända ansikten gör upp om startplatsen 2022

En för nivån meriterad målvakt, och en några år yngre talang från Småland. Där har ni IS Halmias målvaktspar 2022.
 

  • Markus Rydeberg, född 97
Han är fostrad i talangfabriken Brommapojkarna och kom till Halmia sommaren 2018. Inledningsvis pendlade han mellan A-laget och dåvarande IS Halmia Academy, men under hela 2020 var han förstamålvakt och fick tyvärr vara med om degraderingen ner till division 3. Inför 2021 testade Markus lyckan i BK Astrio, men han var tillbaka inför i september och fick ta över platsen mellan stolparna sedan Jimmie Hagslätt skadat sig och nu verkar tvingas lägga ner karriären. Markus är en målvakt med hög högstanivå som är orädd och verbal och högst kompetent för nivån.
  • Anton Jonsson, född 99 från Smålansstenars GOIF
Smålänningen och Smålandsstenarprodukten Anton började läsa på Högskolan i Halmstad i augusti 2021 och har tränat med laget sedan dess. Han fortsatte dock att spela matcher med sin moderklubb i division 4 året ut. Anton är lugn och trygg som målvakt och föreningen ser en stor utvecklingspotential när han nu kliver in i föreningen på en än mer permanent basis.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Givetvis vill vi höra lite vad grabbarna har att säga om både föreningen och tankarna framöver. Vi börjar med "nyförvärvet" Anton;

Du har tränat med föreningen under en längre tid, men spelat matcher med Smålandsstenar, hur har du upplevt laget från sidan?
- Det är verkligen ett superhärligt gäng både på och utanför plan, det har varit riktigt skoj att få vara en del av laget, och det kommer nu att bli ännu bättre när jag själv bli en del av laget "på riktigt". Sedan går det inte att blunda för besvikelsen att allt hårda slit inte resulterade i en uppflyttning, men trots det visar laget att division två är mer än inom räckhåll.

Hur skulle du beskriva dig själv som målvakt?
- Jag skulle säga att jag är på god väg att bli en stabil luftrumsmålvakt som kontrollerar straffområdet. Jag är också aktiv i spelet genom både rörelse och snack. Utöver det är jag en målvakt som hela tiden utvecklas och lär sig av sina misstag.

Vad är dina tankar inför säsongen 2022?
- Individuellt ser jag fram emot och räknar med en stor utveckling som målvakt. Lagmässigt ska vi såklart utmana om platsen till division 2 och det ska bli otroligt kul att inte bara följa detta gäng från sidan, utan vara med i hetluften och vinna matcher.

Markus Rydeberg säger såhär om fjolårssäsongen och kommande säsong;

Hur ser du på din egen och lagets säsong ifjol?
- Säsongen 2021 blev inte som jag tänkt mig, men det var roligt att komma tillbaks till Halmia.

Vad är dina tankar kring kommande säsong, både för egen del men också laget?
- Finns mycket bra att bygga vidare på inför kommande säsong, ska bli kul att komma igång med träningen och träffa grabbarna igen.

Skönt att målvaktsbiten är klart, nu saknas bara två offensiva pjäser innan vi kan spika truppen. Där finns krokar ute och vi räknar med att presentera minst en ny spelare inom kort. Håll till godo.

// Kansliet
 
Etiketter: herr