Ung ytterback stannar i damlaget

Ellen Welandson Bolmenius. Foto: IS Halmia Ellen Welandson Bolmenius. Foto: IS Halmia
Återvänder efter en lyckad utlåning

Som ung spelare är speltid högst väsentligt för fortsatt utveckling, då kan en utlåning vara en perfekt metod för att få både speltid och självförtroende. Här har vi ett väldigt lyckat exempel.
 
  • Ellen Welandson Bolmenius, ytterback född 03

Efter knapert med speltid under första halvan av 2021 så lånades Ellen ut till seriekonkurrenterna IFK Värnamo under andra halvan av säsongen. Där gjorde hon så bra ifrån sig att hon till slut tog en startplats i ett duktigt Värnamo.

Huvudtränare Leif Jönsson om Ellen:
- Ellen är en av dom som utvecklats allra mest under året, både som spelare och människa. Hon stängde vår starka vänsterkant när vi mötte Värnamo på Skedalahed, det säger mycket. Hon konkurrerar definitivt om en startplats när vi startar upp för 2022.

// Kansliet
 
Etiketter: dam