Försvarsspelare stannar i herr

Andreas Åström. Foto: IS Halmia Andreas Åström. Foto: IS Halmia

Anlände från Skiljebo under sommaren 2019

Trots en tung inledning på sin sejour i Halmia med skadebekymmer så har han kämpat sig tillbaka och är nu en viktig pusselbit i det lagbygge som ska ta oss tillbaka till division 2.
 

  • Andreas Åström, mittback född 98
Grabben från "Gurkstaden" gjorde till slut 11 matcher under 2021, fördelat på åtta starter och tre inhopp. Andreas är en användbar försvarsspelare som alltid ger ett gott intryck oavsett position elller spelminuter.

Såhär säger Andreas själv om tiden i Halmia och kommande säsong:
- Nu har jag ändå varit spelare i Halmia i nästan 2,5 år och är glad att få fortsätta kommande säsong. Jag har ju varit skadad mycket under min tid men har äntligen kommit tillbaka nu och spelat lite under säsongen.
Jag tycker att klubben och laget har haft en fin utveckling under förgående säsong som definitivt sågs under hösten där vi släpper in få mål och gör mycket framåt men framförallt spelar en rolig fotboll. Trots att vi åkte ur division 2 för ett år sen så är truppen enligt mig bättre nu än när jag kom hit. Om vi lyckas hålla kvar många från förra säsongen så tror jag att vi får ett till år med fartfylld och rolig fotboll och som man brukar säga, med prestationerna kommer resultatet också!

Huvudtränare Anders Wallin fyller i:
- Andreas är en mycket bra förebild på och utanför plan. En positiv, verbal och spelskicklig mittback som efter ett års skadefrånvaro pga diskbråck gjorde comeback i somras.
Naturligtvis tog det någon månads hård träning innan han var redo för match igen men i höst kom han igång rejält och var starkt bidragande till att vi höll nollan i dom fyra sista seriematcherna.
Vi är mycket nöjda över att Andreas förlängt och stänger den positionen för värvningar. Vi har nu tre mittbackar av hög klass i truppen kryddat med duktiga ungdomar som verkligen knackar på dörren.

// Kansliet

 
Etiketter: herr