Målskytten stannar i herrlaget

Jonatan Eriksson. Foto: IS Halmia Jonatan Eriksson. Foto: IS Halmia

Halva "fantastiska fyran" är klar

Alla lag behöver en målgörare längst fram, en som står stadigt när det blåser och trycker in dom där viktiga målen som är skillnaden mellan vinst och förlust. Med en notorisk målskytt i laget så vet man med säkerhet att när det hettar till i straffområdet, då är han där. 

  • Jonatan Eriksson, anfallare född 94
Statistiken talar sitt tydliga språk, sedan 2015 har Jonatan gjort 65 mål på 89 matcher för Laholms FK och IS Halmia i division 2 och 3. Med sin längd är han ett ständigt hot i offensivt straffområde på inlägg och fasta situationer, men han har likt många andra typiska målskyttar en speciell förmåga att placera sig på rätt ställe och besitter dessutom en god teknik. Förutom sitt offensiva spel så är han en lojal lagspelare som gör ett stort jobb även defensivt.

Huvudtränare Anders Wallin säger såhär om Jonatan:
- En poängspelare av hög klass som dessutom jobbar stenhårt i presspel och defensiv. Fantastisk människa både på och utanför plan som nästan alltid levererar bra prestationer. Under hösten utvecklades vi mycket som lag och Jonatan kände mer och mer att kom in i vårt sätt att spela fotboll. Vi är mycket glada att Jonte valde att förlänga och jag är övertygad om att han kommer att bli ännu bättre under 2022.

Såhär går Jonatans tankar om årets säsong och framtiden:

- Angående årets säsong så är det klart att vi alla är besvikna över att vi inte tog klivet upp, det var ju ändå vår tydliga målsättning. Men vi gör samtidigt en ganska okej säsong där vi slutar tvåa som i vanliga fall hade resulterat i ett kval. 
Personligen så är jag varken nöjd eller missnöjd med min säsong, det tog ett litet tag att komma igång men hösten var bra för både mig och laget. Det blev en väldigt tråkig avslutning på säsongen för min del där jag i princip missar hela sista månaden pga hjärnskakningen jag fick mot Stafsinge. 
Inför 2022 är jag väldigt positiv, det spelet vi visade upp i höst i kombination med betydligt jämnare prestationer gör att vi har något väldigt bra att bygga vidare på. Det kommer bara bli bättre och bättre!

// Kansliet
 

Etiketter: herr