Här är damlagets nya tränarstab

Tränarstaben i IS Halmia Dam 2022. Mårten Lerner, Leif Jönsson, Eva Persson. Foto IS Halmia. Tränarstaben i IS Halmia Dam 2022. Mårten Lerner, Leif Jönsson, Eva Persson. Foto IS Halmia.
Efter att Peter Blomqvist lämnade så undrade många, vem ska träna Halmias damlag?

Nu vet vi. Här är den spännande lösningen som ska ta Halmia Dam in i framtiden. Några mycket viktiga spelare ur befintlig trupp har skrivit på för 2022, och fler inom kort. Nya spännande spelare utifrån är även på väg till oss. Sedan vet vi att våra duktiga USA-studenter Alicia Hansson och Sofia Voldby kommer att vara med oss från början på maj till mitten på augusti.
  • Huvudtränare - Leif Jönsson
Leif behöver väl knappast någon längre presentation? Med ett förflutet i föreningen som spelare, ungdomsledare, klubbchef och nyligen assisterande tränare till Peter Blomqvist så är namnet väl bekant. Leif är även sportchef för såväl dam som herr och väljer nu att kliva fram som huvudtränare i vårt damlag. 
  • Assisterande tränare - Mårten Lerner
Ja det är DEN Mårten Lerner som spelade i IS Halmia mellan 94-98. Mer info om Mårten lite längre ner.
  • Lagledare - Eva Persson
Eva är en mycket omtyckt ledare som varit i föreningen sedan 2019. Hon och Leif har arbetat ihop i nästan 15 år i det civila. 
  • Lagledare - ??? ???
Här är ytterligare en ledare (kvinnlig) på väg in, men detaljerna är inte klara ännu. Vi återkommer med denna sista pusselbit.

Såhär säger den nya huvudtränaren Leif Jönsson om nya uppdraget:
- För 3-4 veckor sedan var detta absolut inte aktuellt och inget jag alls funderande på. Men när frågan väcktes och kom till mig från olika håll internt som externt så har jag funderat ordentligt, rätt snart landade jag i ett; smickrande, inspirerande och gärna!
Peter Blomqvist har gjort ett makalöst bra jobb med vårt damlag som individen i kollektivet under 3 år, svårslaget! I det känner jag en stimulerande utmaning om att ta detta ytterligare ett steg i utveckligen, individuellt som kollektivt.
Vi har en störtskön grupp av spelare med en massa härliga individer som fungerar mer än väl ihop = detta är vår bästa "spelare", individen fungerar inte utan gruppen. Spelare kommer, spelare går - för dagen känns vår trupp tajt och bra, med rätt spelare in blir VI vassa även 2022!
Jag har jobbat med min kollega Eva Persson i snart 15 år, grym människa på alla plan. Mårten Lerner har jag känt sedan 1993 och vi har upplevt mycket ihop på som utanför plan, mycket stabilt detta också på alla plan. Fjärde personen (kvinnlig) i ledartrojkan plockas också in med varsamhet. NU KÖR VI!

Nygamla Halmianen Mårten Lerner beskriver sig själv och sin roll såhär:
- Känns bra att vara tillbaka. Jag är 54 år och Bildlärare på Klaraskolan. Gift och har tre pojkar, alla tokiga i fotboll. Har varit med och tränat BK Astrio's P06 under ett antal år men tyckte att det var dags att lägga ner fotbollen för ett halvår sedan. Men nu när jag fick frågan av Leif om jag ville vara med och hjälpa till i damlaget kändes det sjukt roligt att ge fotbollen ännu en chans. Var på första träningen i dag och insåg att passionen för fotboll fortfarande finns kvar. Ser fram emot att förhoppningsvis kunna bidra med lite av de erfarenheter man samlat på sig under åren. Skall bli sjukt kul!

Halmias ordförande Anders Nelson är nöjd med rekryteringarna:
- Det finns en mycket lång och gedigen erfarenhet i det team som ska leda damlaget nästa säsong. Leif och Eva har jag lärt känna som mycket duktiga ledare och jag ser fram emot att få välkomna Mårten till Halmia i en ny roll. Vi har ett spännande år framför oss.


// Kansliet
 
Etiketter: dam