Kontraktsförlänging #6 i herr

Alexander Arvidsson. Foto: IS Halmia Alexander Arvidsson. Foto: IS Halmia

Nyckelspelare med spetsegenskaper stannar

Hårt arbete lönar sig alltid, fråga bara den senaste spelaren att skriva på nytt kontrakt med Halmia. Alexander Arvidsson har haft en minst sagt turbulent tid med skador innan han anslöt till Halmia inför förra säsongen. Det här var kanske sista chansen att återuppta karriären om kroppen höll. Och som han har levererat den sympatiske Alexander, efter att sakta ha matchats in i spel så pekar kurvan spikrakt uppåt. I Alexander får man en spelare som alltid gör jobbet, defensivt som offensivt. Han ställer krav på sina medspelare och agerar med ett föredöme både på och utanför plan, dessutom besitter han en magisk passningsfot som levererar bollar på löpande band till vår anfallstrio.

Huvudtränare Anders Wallin säger såhär om sin adept;
- "Arvid" kom till oss för ett år sedan efter fem års skadehelvete. De första månaderna var vi försiktiga med belastningsstegringen och tog det steg för steg för att inte riskera ytterligare skador. Att han hade en enorm potential men att han behövde en lång startsträcka var vi helt på det klara med. I början av säsongen matchades han därav  försiktigt men efter sommaren kände vi i samråd med honom att han var redo för att starta och kunna spela 90 min. Ju mer han har spelat desto mer har han utvecklats och nu på slutet av säsongen har det sett riktigt bra ut och får han vara fortsatt skadefri finns chansen att vi ser honom i högre sammanhang framöver men då gärna med Halmia såklart. "Arvid" är en fantastisk människa, en positiv ledare på och utanför plan, fin teknik, en fantastisk passningsfot, har mycket bra spelförståelse och förlorar sällan en närkamp. Vi är väldigt nöjda med att Arvid utan tvekan ville spela i Halmia även 2022.

Alexander öser beröm över laget och föreningen när han beskriver sin tid hos Halmia;
- Alla förväntade sig att vi skulle gå upp direkt, och det var något vi i laget också trodde på. Med enbart två förluster så hade det räckt till minst kval en normal säsong, dock blev det lite för många kryss tyvärr. Vi märker att ju längre tiden gått så har vi blivit bättre och bättre och det märktes inte minst i lördags där vi gör en fantastisk match. Med en normal försäsong så hade det garanterat blivit mer trepoängare.

Från att jag inte skull kunna jogga igen, till att bara testa att träna med laget, och nu till att ha deltagit i ca 20 matcher under året. Jag är oerhört glad att Halmia trodde på mig och att jag nu kan spela fotboll igen. Efter 5 år som skadad så tror folk att det är enkelt att komma tillbaka, men det tar sin tid. Jag märker att jag på sistone har utvecklats och tagit för mig mer, samtidigt vet jag om att om jag får den tid som behövs så kommer jag kunna bidra med mycket mer nästa år. Framförallt med en hel försäsong så är mitt mål att försöka komma i så bra form som möjligt och kunna bidra med mina kvalitéer både på och utanför plan.

Lagets sammanhållning och kemi har jag aldrig varit med om tidigare, varje gång jag kommer ner till Örjans vall så har jag alltid ett stort leende på läpparna. Det är så kul att se att vi fortsätter ställa krav och utvecklas trots att vi redan för några veckor sedan visste att vi inte kunde ta förstaplatsen, det visar en moral och passion för laget och idrotten.

// Kansliet
 

Etiketter: herr