Högaborgs BK - IS Halmia Herr 0-8 (0-4)

Hattrick och total överkörning när Halmias herrar avslutade säsongen

En betydelselös match den 20e november på bortaplan i seriens sista omgång. Typisk 0-0 match utan nerv? Not so much. 

Halmia resten söderut för att avsluta säsongen, samtliga i truppen skulle få speltid och fokus var att spela ut och ha roligt. Och nog blev det roligt. Lagkapten Alexander Arvidsson summerade inställningen bra i omklädningsrummet precis innan avspark; "Gå nu ut och ha kul, men glöm inte att ställa krav på varandra".

Första halvlek
Halmia sätter gasen i botten direkt. Ola "Lewandovski" Lindh är nära att ge laget ledningen redan i den 5e minuten, men målvakten får ut en hand om räddar snyggt. Han får dock revansch bara tre minuter senare när Granit Ademis fina inlägg hittar Ola's panna, ledning 1-0 i den 8e minuten. Hemmalaget Högaborg lämnar oceaner av ytor mellan lagdelarna och Halmia utnyttjar detta gång på gång. I den 15e minuten är det dags för ännu ett högerinlägg, denna gång från Oskar Törnfeldt som hittar Ola i boxen. Första avslutet räddas men på returen trycker Ola in 2-0 från snäv vinkel.
I den 23e minuten blir det för första (och sista?!) gången lite kaos i Halmiaförsvaret efter ett högerinlägg från Högaborg, men bollen studsar inte rätt för hemmalaget innan den rensas undan. Matchbilden fortsätter med ett Halmia som styr och ställer och gång på gång spelar sig igenom och kommer fram till sista tredjedelen. I den 30e minuten är det Marcus Jönsson som med en fin passning hittar Isak Petersson ute till vänster, Isak nickar med sig bollen och bombar in 3-0 intill målvaktens första stolpe.
Bara minuter senare kommer även fyran, en högerhörna från Alexander Arvidsson hittar Oskar Törnfeldt på bortre, Oskar lämnas i stort sett helt fri och kan relativt enkelt nicka in 4-0.

Andra halvlek
Dubbelbyte direkt i halvtid, Alexander Arvidsson och Granit Ademi ut, Kenan Covrk och Erik Ferman in. 
Hemmalaget gör vissa justeringar i uppställningen i paus och det dröjer därför lite innan Halmia hittar verktygen för att komma fram till sista tredjedelen. Tids nog så öppnar sig luckorna igen och då är det samma matchbild som i första halvlek. Ett blekt och håglöst hemmalag verkar varken ha energi eller rätt inställning för att stoppa ett spelsuget Halmia som trummar på som om det vore en avgörande match där man jagar målskillnad.
I den 64e minuten utökas ledningen till 5-0 sedan Oskar hittat Marcus som avslutar hårt med en halvvoley intill målvaktens första stolpe. Bara tre minuter senare smäller det igen, och ännu en gång är det Oskar som hittar Marcus som placerar in 6-0. Under matchens sista fem minuter kommer även 7-0 (Ola på på pass från Daniel Radovanovic) och 8-0 (Isak efter assist från Oskar).

Alla i truppen skulle få speltid var det sagt, men gällde det även 16-åriga målvakten Isak Bendtson på bänken? Jo iaf i ledning 6-0 med tolv minuter kvar. Isak byttes in mot Markus Rydeberg och höll nollan utan att egentligen sättas på prov. Värt att notera är att bara minuten efter målvaktsbytet (som var det femte och sista) så fick Marcus Jönsson kliva av med en stukad fot. Med en man mindre gjorde sedan Halmia alltså både 7-0 och 8-0.

Sammanfattning
Fyra raka nollor bakåt, och 21-1 i målskillnad på dom 5 senaste matcherna. Det här med att Halmia är ett höst-lag verkar sitta djupt rotat. Visst, det blev ingen serieseger som trots allt var målsättningen. Ibland får man dock se sanningen i vitögat, och där kan vi konstatera att Hittarps IK gjort en makalöst bra säsong. Med en tabellrad på 17-2-1 och 73-14 i målskillnad så är det bara att lyfta på hatten åt Helsingborgslaget som med all säkerhet kommer att göra det bra även i division 2 kommande säsong. Vi själva slutar 2a med en fin tabellrad och en riktigt bra avslutning på säsongen, till slut hamnar vi top 3 bland samtliga tvåor i dom 13 div3-serierna, om än av akademiskt intresse. Nu väntar en spännande tid där truppen ska sättas och seriesystemet ska säga sitt, där får vi troligen besök av Vinberg nästa år i seriespelet tex.

Målen
8' 0-1 Ola Lindh (Granit Ademi)
15' 0-2 Ola Lindh (Oskar Törnfeldt)
30' 0-3 Isak Petersson (Marcus Jönsson)
35' 0-4 Oskar Törnfeldt (Alexander Arvidsson)
64' 0-5 Marcus Jönsson (Oskar Törnfeldt)
67' 0-6 Marcus Jönsson (Oskar Törnfeldt)
85' 0-7 Ola Lindh (Daniel Radovanovic) HATTRICK!
86' 0-8 Isak Petersson (Oskar Törnfeldt)

Nästa match
En veckas ledighet är det som gäller nu, sedan väntar en period på två veckor där en del provspelare ska visa upp sig tillsammans med redan kontrakterade spelare. Förhoppningsvis får vi sedan en vanlig försäsong med träningsmatcher och DM innan serien drar igång igen i april.

Länkar
Högaborgs hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Helsingborgs dagblad

// Kansliet
 

Etiketter: herr