Inför Högaborgs BK - IS Halmia Herr

Helsingborg blir ändhållplatsen för 2021

Sista poängen ska delas ut i division 3 sydvästra götaland 2021. En både kort (komprimerad) och lång (20 november!) serie ska läggas till handlingarna.

Högaborgs BK
Det anrika Helsingborgslaget har gjort en helt okej säsong sett till resultaten. Det enda lag man förlorat båda matcherna mot var seriesegrarna Hittarp, samtidigt som dom enda dubbla segrarna man tagit har varit mot den nedflyttade trion Råå, Ljungby och Anderstorp. Till slut blir det en 5e eller 6e plats i tabellens mittenskikt beroende på resultaten i denna sista omgång. Padelentrepenören Mac Grossman leder lagets interna skytteliga på 12 mål, en delad sjundeplats i hela serien. I truppen finns fd Halmianerna Brandon Camacho Sobek och Kushtrim Maholli, men deras medverkan är högst osäker då ingen av dom deltagit i någon av dom sex senaste matcherna. Hemma på Harlyckan är man starka och har raden 6-1.2 hittills där enda förlusterna kommt mot Hittarp och Vejby. Nu blir det förvisso konstgräs istället för normala naturgräs så det återstår att se om man är lika hemmastarka på det plastigare underlaget.

IS Halmia
Laget lyckades inte mobilisera kraft till att ta sin fjärde raka seger i derbyt borta mot Laholm senast. En ganska tråkig match slutade 0-0 trots att hemmalaget ställde upp med ett väldigt ungt lag. Poängen räckte dock för att säkra andraplatsen så nu gäller lördagens match "bara" att avsluta snyggt och ta med sig en seger in i kommande försäsongsträning.
Jonatan har varit sjuk i veckan och är aktuell för truppen, Ola Lindh har haft problem med vaden men är tillgänglig igen, detsamma gäller Rasmus Bengtsson som varit sjuk. Robin Åkerblad är iväg med Hallandslaget och missar lördagens match. Erik Pålsson har haft problem med ljusken men även om det känns bättre så vilas han för framtiden.

Förra mötet
Halmia vann hemmamatchen med 2-0 efter mål av Jonatan Eriksson och Isak Petersson.

Intervju med huvudtränare Anders Wallin:
- Vi slutar tvåa i serien, kan varken bli bättre eller sämre. Vill avsluta bra och göra en jättebra prestation som vi kan ta med oss in i nästa år. 

Avspark
Lördag 20 november kl 14.00 på Harlyckans konstgräs i Helsingborg.

Länkar
Högaborgs hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr