Viktig fyrling förlänger i damlaget

Fyrtal i Halmiatjejer. Från vänster; Cornelia Jarving, Evelina Brag, Alva Johansson och Moa Jönsson. Foto: IS Halmia Fyrtal i Halmiatjejer. Från vänster; Cornelia Jarving, Evelina Brag, Alva Johansson och Moa Jönsson. Foto: IS Halmia

Lagkaptenen går i bräschen

Silly season är igång för fullt, frågeställningen är som vanligt vilka spelare som stannar, lämnar eller ansluter. Här är fyra tjejer som är först ut med att skriva på nya kontrakt.
 

  • Cornelia Jarving, född 99
En av lagets äldsta spelare, trots sina blygsamma 22 år. Orädd och trygg målvakt som har ännu mer utveckling i sig.
  • Evelina Brag, född 99
Vindsnabb ytter som kan riva sår i vilket försvar som helst. Gjorde 8 mål i år trots att hon oftast inledde på bänken. Evelina är otroligt jobbig att möta med sin riviga spelstil.
  • Alva Johansson, född 01
En mångsidig offensiv spelare som slog sig in i startelvan sedan Sofia Voldby lämnade för College. Duktig bollmottagare som är stark och målfarlig.
  • Moa Jönsson, född 00
Lagets kapten och offensiva motor. Cementerad på centrala mittfältet där hon med sin teknik och spelförståelse gärna slår dom avgörande passningarna. 

Dessa fyra tjejer är alltså först ut att ingå i truppen 2022, en "hyfsad" start får man säga. I övrigt kan vi meddela att dom två assisterande tränarna Leif Jönsson och Eva Persson även fortsätter 2022, däremot är det ännu inte helt klart med vem som tar över som huvudtränare efter Peter Blomqvist. Diskussioner pågår...

// Kansliet
 
Etiketter: dam