Laholms FK - IS Halmia Herr 0-0

Mållöst i händelsefattigt derby

Det blev delad pott under lördagens drabbning på Glänninge park.

Sammanfattning
Halmia inledde i vanlig ordning med ett rejält grepp om bollinnehavet, men man hade svårt att omsätta det i målchanser mot ett förvarsstarkt hemmalag. Jonatan Eriksson hade något farligt inspel och Isak Petersson ett lobbförsök men i övrigt var det en tight match mellan två lag som absolut inte ville förlora mot varandra. Laholm hade också ett par halvlägen men 0-0 stod sig in i pausvilan. 
Andra halvlek blir tidvis avslagen även om Isak fick ett kanonläge hade ett bra skottläge efter en hemåtnick av hemmalaget. Laholm skapade sedan sin bästa chans när en spelare kom fri med Markus Rydeberg men fick se avslutet smita tätt utanför stolpen. Halmia fick sista chansen men avslutet efter pass "snett.-inåt-bakåt" gick en bit över.

I och med poängen så säkrade Halmia andraplatsen i tabellen bakom Hittarp. Tyvärr passerades laget av hela sex "tvåor" i övriga div3-serier gällande poängsnitt per match. Hur som helst  så ska serien summeras kommande helg och detta mot anrika Högaborg. Helsingborgslagets initialer borde räcka som tändvätska för tre poäng...

Nästa match
Serien avslutas lördag 20 november borta mot Högaborgs BK.

Länkar
Laholms hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr