Inför Laholms FK - IS Halmia Herr

Ett derby är alltid ett derby!

Räkna med ett revanschsuget hemmalag efter den tunga förlusten på Örjans vall i september.

IS Halmia
Efter Hittarps planenliga vinst mot Ljungby (7-0) så är det även i praktiken klart att Helsingborgslaget vinner serien och tar klivet upp i division 2. Halmia har skrapat ihop tre raka segrar och 13-1 i målskillnad, trots att man inte har mer än positioner att spela för. Med fyra poäng ner till trean Vejby så räcker en seger på dom sista två matcherna för att säkra andraplatsen, men laget går givetvis för vinst även i avslutningen borta mot Högaborg. 
Målvakterna Jimmie Hagslätt och Robertino Kljajic är fortsatt utanför truppen, 

Laholms FK
Sydhalläningarna var länge med i toppen men har tappat mark och placerar sig först på en femteplats. Laget är i serien ensamt om att ännu inte har spelat en enda oavgjord match, tio vinster och åtta förluster har det blivit hittills. Senast blev det förlust på bortaplan mot hemmastarka Stafsinge. Laget har tappat offensiv kraft under hösten när tidigare inlånade anfallaren Philip Comnell återvänt till Ängelholm. 

Intervju med huvudtränare Anders Wallin:
- Tre raka vinster och inte förlorat sedan Hittarp borta. Vi vill fortsätta på den inslagna vägen och avsluta med två bra prestationer. Två vinster är målet på dom avslutande matcherna, då är vi garanterat tvåa och vem vet, friplatser har blivit aktuella förr, det är långsökt men man ska ta alla matcher på allvar och sen får man se hur långt det räcker. 

Senaste mötet
Halmia vann derbyt på Örjans vall med 3-2 efter att Oskar Törnfeldt avgjort i den 94e minuten.

Avspark
Lördag 13 november kl 14.00 på Glänninge Parks konstgräs. Matchen sänds på hallandsposten.se.

Länkar
Laholms hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr