Inför Vejby IF - IS Halmia Herr

Toppmöte med andraplatsen i potten

Halmia körde över Ljungby senast, trots stor rotation i startelvan. Ett styrkebesked och en spelmässigt sevärd match, även om det dröjde till andra halvlek innan målfyrverkeriet startade.

Vejby
Nordskåningarna har gjort en riktigt bra säsong och placerar sig på en tredjeplats med 10-3-3, att jämföra med fjolåret då man i samma serie kom 6a med 5-2-4 (enkelserie). Rutinerade spelaren Vladica Zlojutro och fd utlandsproffset, numera tränare Magnus Arvidsson har fyra raka segrar och vore det inte för dubbelmötet med Waggeryd (en av sex poäng) så kanske man fortfarande haft chans på seriesegern. 

IS Halmia
Det dröjde 52 minuter mot Ljungby senast, sen gick proppen ur. Till slut en bekväm och övertygande seger med hela 6-1 efter att inte minst Halmias högersida med Granit Ademi och Oskar Törnfeldt fullständigt sprungit sönder Ljungbys backlinje. Än en gång visade laget klass och anföll med fart, finess och variation. Det är den högstanivån som gör att föreningen inte är nöjer sig med en ev andraplats i division 3. Senast saknades ett gängspelare och till denna match saknas Rasmus (sjukdom), Ola (baksida lår), Jonatan (hjärnskakning), Erik (ljumske) och dom båda målvakterna Jimmie (höften) och Robertino (hjärnskakning).

Intervju med huvudtränare Anders Wallin:
- Teoretiskt finns det möjlighet att vinna serien, men vi har gett upp den tanken och fokuserar på andraplatsen. Kan man inte vinna så får man försöka komma tvåa. Hittarp har helt enkelt varit för bra. Vi vill avsluta väldigt bra och ha en god känsla i truppen och laget när säsongen är slut. Väldigt angeläget att göra prestationer hela vägen, sen kan man förlora matcher ändå, men vi ska upp nära vår högstanivå i varje match.

Förra mötet
Halmia vann hemma på Halmstad Arena IP konstgräs med hela 3-0 den 20e augusti.

Avspark
Lördag 30 oktober kl 14.00 på Vejby IP, Vejbystrand.

Länkar
Vejbys hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr