Inför Göteborgs DFF - IS Halmia Dam

Andraplatsen står på spel i årets sista bortamatch

Endast två omgångar återstår och tre lag gör upp om platsen bakom seriesegrarna Bergdalen.

Göteborg
Bara en poäng i dubbelmötet med Bergdalen samtidigt som laget i slutet på september och början på oktober spelade tre oavgjorda matcher på raken, där spelade man bort sig från förstaplatsen. Två raka segrar mot Nittorp (4-3) och senast Ulricehamn (5-0) gör att man är ett av tre lag som slåss om titeln "best of the rest" bakom Bergdalen. Laget har gjort flest mål av alla i serien, 62 st, hela åtta mer än tvåan Bergdalen. Tre spelare har gjort tio eller fler mål, och Elin Flakberg toppar interna skytteligan på 13 st, med det är hon trea i seriens skytteliga, fyra mål efter Husqvarnas Petronella Lindström som leder.

Halmia
Bergdalen blev en för tuff nöt att knäcka, speciellt med tanke på att laget saknade flera viktiga spelare senast. Överlag så vinner Bergdalen serien rättvist då man är det lag som varit jämnast under säsongen och haft en hög lägstanivå. För Halmia handlar det om att fortsätta utveckla tjejerna för att ta ytterligare steg framöver. Kan man finslipa på detaljer och får behålla samma trupp nästa år så blir laget svårstoppade, sanna mina ord. Nesrin Akgun är tillbaka från landslagsspel och systrarna Holm är åter tillgängliga för spel.

Intervju med huvudtränare Peter Blomqvist:
- Vi kommer att ge allt i dom två matcher som är kvar, vi ska avsluta snyggt. Truppen känns fortfarande hungrig trots förlusten senast, ett tydligt kvitto på det är dom 20 drivna invidivderna som spelade som aldrig förr under torsagsträningen. Nesrin, Saga och Sandra är tillbaka och truppen är därmed återigen stark och bred. Mot Göteborg har vi revansch att utkräva, det blev en snöplig förlust senast med enkla misstag som fällde oss. Jag tror att vi är mer fokuserade den här gången.

Förra mötet
Göteborg vann mötet på Skedalahed i slutet på augusti med 3-2.

Avspark
Lördag 30 oktober kl 17.00 på Valhalla IP.

Länkar
Göteborgs hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: dam