IS Halmia Herr - Ljungby IF 6-1 (0-1)

Halmia öppnade ketchupflaskan efter paus

Efter den första halvleken var det nog många där hemma i soffan som höjde på ögonbrynen när resultatet rapporterades ut på facebook. Underläge 0-1...

Inför
Ett vingklippt Halmia kom till spel utan Andreas Åström, Erik Pålsson, och Rasmus Bengtsson (sjuka) samt Jonatan Eriksson, Robertino Kljajic (hjärnskakningar) och Jimmie Hagslätt (ljumske). Med på bänken fanns tre spelare från vårt U16 (Isak, Amin, Teo) där Teodor Pal fick göra seriedebut i slutet. 

Första halvlek
Halmia satte gasen i botten direkt och tryckte ner Ljungby på egen planhalva. Oskar Törnfeldt och Marcus Jönsson testar gästernas målvakt tidigt men lyckas inte trycka dit avsliten. Ola Lindh har sedan två bra lägen, varav det sista i den 19e minuten borde resulterat i mål efter inlägg från Isak Petersson som Ola ostört nickar utanför.

I den 22a minuten är det en slarvig passning i Halmias backlinje som en Ljungbyspelare norpar åt sig och placerar in under Markus Rydeberg. Ett tungt backlängesmål givietvis men Halmia låter inte sig nedslås. Matchbilden fortsätter med ett Halmia som trycker på, Oskar är nära att volleyklacka in kvitteringen och Ola får ett nytt bra läge men denna gång gör målvakten en i raden av många kvalificerade räddningar. Även Kristoffer Thydell får läge för kvittering men uppoffrande spel från gästerna gör att bollen täcks ut till hörna. Isak testar med huvudet efter inlägg från Oskar, men även det läget räddar målvakten.

I den 37e minuten är 0-2 inte långt borta efter nytt misstag i Halmiaförsvaret, denna gång klarar man sig dock från baklängesmål. Strax innan halvtid skjuter Isak ett skott som styr på spelare men Ljungbys målvakt reflexräddar och håller sitt lag kvar i matchen. Marcus och Ola har sedan bra lägen i sista minuten men bolluslingen vill verkligen inte in trots mängder av chanser.

Andra halvlek
Trots underläge i paus så repar Halmia mod under halvtidsvilan i kylan på Esperedsvallens konstgräs. Andra halvlek hinner knappt börja innan kvitteringen till slut sitter i den 52a minuten. Ett fint inspel från Daniel Radovanovic gör att Ola bara behöver skarva in 1-1 intill bortre stolpen. 2-1 kommer bara minuten senare när Isak håller sig framme på retur från Kristoffers skott och skickar in bollen i mål. Nu orkar inte gästerna hålla emot längre och målen kommer ett efter ett.

Oskar är nära att styra in trean på en lång djupledsboll men får minuten senare jubla ändå när Granit Ademi passar snett inåt bakåt till Kenan Covrk som placerar in 3-1. Fyran låter vänta på sig lite trots bra lägen för bland annat Isak på nick efter lyftning in av Kristoffer, eller Marcus rungande skott i ribban i den 61a minuten. I den 67e minuten kommer trots allt 4-1, detta efter nytt inspel av Granit som Oskar fångar upp och placerar in. 5-1 kommer knappa tio minuter senare sedan Kristoffer fångat upp en lös boll i straffområdet och bombar in bollen otagbart i mål. 

Det ska till slut bli även 6-1 innan domaren blåser av matchen. Granit på sin högerbacksplats gör sin i särklass bästa match och har stundtals lekstuga på sin kant när han matar in bollar i straffområdet. Nytt inspel resulterar i att Isak fångar upp bolle i straffområdet och placerar in sitt andra mål för kvällen. 7-1 var sedan inte långt borta men Kristoffers avslut på pass av Granit styr på en motståndare och ut till hörna.

Sammanfattning
21-2 i chanser talar sitt tydliga språk. Halmia gör en spelmässigt riktigt bra insats och vore det inte för en storspelande målvakt i Ljungby och en viss oförmåga i Halmia så hade matchen varit avgjord redan efter en dryg kvart. Killarna ska ha en eloge för att man inte viker ner sig utan tålmodigt fortsätter enligt matchplanen trots att målen uteblir och gästerna dessutom tar ledningen. Det bolltempo och den farten i anfallsspelet hade kunnat såra vilket försvar som helst igår, det var en fröjd att se från sidlinjen. Ännu en gång visar vi prov på vilken hög nivå det finns i detta gäng, detta trots sjukdomar, skador och i en förhållandevis betydelselös match.

Fyra matcher återstår, varav tre på bortaplan. Låt vara att chansen på serieseger är borta, kan man inte vara bäst så kan man åtminstone vara näst bäst. Nu gäller det att fortsätta skapa goda vanor och börja bygga för framtiden. Vår resa mot division 1 fortsätter och vi ska inte luta oss tillbaka förrän vi är där, punkt.

Målen
22' 0-1
52' 1-1 Ola Lindh (Daniel Radovanovic)
53' 2-1 Isak Petersson (Kristoffer Thydell)
56' 3-1 Kenan Covrk (Granit Ademi)
67' 4-1 Oskar Törnfeldt (Granit Ademi)
75' 5-1 Kristoffer Thydell
80' 6-1 Isak Petersson (Granit Ademi)

Publik
85 st

Nästa match
Lördag 30 oktober borta mot Vejby IF.

Länkar
Ljungbys hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr