Inför Bergdalens IK - IS Halmia Dam

Ska ska det avgöras en gång för alla

Förutsättningarna är glasklara, vid vinst för Halmia så lever hoppet om serieseger ytterligare, vid oavgjort eller förlust så är hoppet ute.


Bergdalen
Laget såg i september ut att ha avgjort serien efter 16 raka matcher utan förlust och ett försprång med hela åtta poäng ner till tvåan i serien. Men en oväntad förlust borta mot Husqvarna (0-3) öppnade upp för Örby och Halmia. Örby spelade nog bort sig från seriesegern efter förlusten senast mot just Husqvarna. Däremot är Halmia fem poäng bakom och har fortfaranden en teoretisk chans att passera Borås-tjejerna på upploppet. Duktiga Izabella Bergström leder den interna skytteligan på 15 mål och är två mål efter Husqvarnas Petronella Lindström i seriens skytteliga. Senast besegrades IFK Värnamo på bortaplan med hela 5-1.Laget har idel vinster hemma mot Björkängsvallen (9-0-0) och är riktigt starka under ledning av den tidigare landslagsspelaren Linnea Liljegärd.

Halmia
Tjejerna har genom fem raka segrar gett sig in i kampen om serieseger igen. Nu blir lördagens drabbning en riktigt häftig upplevelse med mycket på spel. Oavsett matchens utgång så har laget gjort en stark säsong och fortsatt sin fina utveckling. Laget är ungt och talangfullt och kommer att vara ännu bättre nästa säsong om man får behålla dagens trupp och kanske krydda med någon rutinerad pjäs utifrån. Nu är det dock full fokus på lördagens match. Njut och spela ert eget spel med fart och finess, ni har er själva att tacka för att matchen betyder mer än placeringar.

Intervju med huvudtränare Peter Blomqvist:
- Vi är bättre än någonsin just nu, trots 5 tunga spelartapp sedan i somras (Evve P, Alicia, Sofia, Kayla och Evelina B) så spelar vi bättre än någonsin. ”Någon” sa årets mål senast, 20 pass och perfekt assist och avslut, magiskt. Laget har öst in mål trots att Sofia är i USA. Vi har fått skruva på positioner, fortsätta göra vår grej utan att tveka eller ändra. Träna på vårt spel och mönster i spelet, förbättra samarbetet mellan spelarna, bara bli bättre på vissa saker, tydligare coaching. Gör vi så här blir det bra, gör vi inte det så blir det inte bra. Förstärka vår grej. Spelet har gjort spelarna bra igen med 5 raka vinster. Spelarna har slitit för att få igång spelet. Nu har vi allt att vinna och det är en bonus att vi kan stressa Bergdalen.

Förra mötet
Bergdalen vann "vårmötet" med 3-1 på Halmstad Arenas konstgräs. Halmia gjorde en riktigt bra match i drygt 60 minuter och hade ledningen med 1-0 innan gästerna vaknade till liv och vände matchen.

Avspark
Lördag 23 oktober kl 15.00 på Björkängsvallen, Borås.

Länkar
Bergdalens hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet

Etiketter: dam