IS Halmia Dam - Qviding FIF 2-0 (0-0)

Halmia ny tabelltvåa inför lördagens seriefinal

Halmiatjejerna gjorde vad man behövde och plockade tre poäng i hemmamötet med Qviding.

Sammanfattning
Som så många gånger förr så säkrade Halmia segern i den andra halvleken. En av många fördelar med Halmias filosofi om stort bollinnehav är att motståndarna får jaga väldigt mycket, och därmed tröttnar ju längre matchen går. Och även om spelet kanske inte stämmer helt hundra, som i lördagens första halvlek, så är Halmia jobbiga att möta med sitt passningsorienterade spel. Inte helt oväntat så brukar även målen komma vart det lider, så även denna gång. Alva Johansson tryckte in 1-0 strax efter pausvilan på assist från Elin Hansson. Elin satte sedan själv 2-0 på tilläggstid och säkrade lagets femte raka seger.

Nu väntar en helg avgörande match borta mot Bergdalen på lördag. Boråstjejerna har i dagsläget fem poäng till godo i toppen och allt annat än Halmiavinst innebär med största sannolikhet att man säkrat seriesegern. Skulle Halmia vinna så är avståndet nere på två poäng med två matcher kvar, och med Halmias i dagsläget bättre målskillnad så kan det räcka att Bergdalen spelar oavgjort i en av dom återstående två matcherna för att Halmia ska ta sig förbi.

Men en match i taget, först ska Bergdalen besegras på Björkängsvallen. En nog så tuff uppgift även om Halmia var värda ett bättre öde i hemmamötet där ledning med en halvtimme kvar förvandlades till förlust.

Målen
54' 1-0 Alva Johansson
91' 2-0 Elin Hansson

Publik
48 st

Nästa match
Lördag 23 oktober kl 15.00 borta mot Bergdalens IK.

Länkar
Qvidings hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: dam