IS Halmia Herr - Stafsinge IF 1-1 (1-0)

När guldet blev till sand

Med största sannolikhet blir det spel i division 3 även 2022. Detta efter att Halmia gjort höstens sämsta prestation hemma på Örjans vall.

Första halvlek
Matchen hinner knappt börja innan Jonatan Eriksson vinner boll i Stafsinges straffområde och avslutar ett skott som målvakten styr strax utanför. I den elfte minuten skickar Rasmus Bengtsson iväg ett inlägg som Isak Petersson snyggt nickskarvar in till 1-0. Precis en sådan matchstart som man hade hoppats på med andra ord.

Dessvärre får inte målet den önskade effekten, istället är det ett Halmia som upplevs loja och lämnar stort utrymme för Stafsinge att spela sig igenom på. Redan i den 13e minuten rinner bortalaget igenom men Halmias målvakt Markus Rydeberg täcker av ytan vid första stolpen och räddar avslutet. Dryga tio minuter senare är det dags igen, denna gång är det ett inlägg från höger som skarvas vidare till anfallare framför mål, nicken kommer från nära håll men Markus reflexräddar.

Det är lite "hawaii-fotboll" i mitten på halvleken när Halmia inte lyckas få tag på Stafsinges mittfält, samtidigt som man själv är farliga framåt och skapar bra lägen att utöka ledningen. Jonatan är ytterst när att göra 2-0 i den 29e minuten, och Oskar Törnfeldt har ett avslut som smiter precis utanför stolpen bara minuten senare. I den 31a minuten är det gästernas Medion Kabashi som chippar bollen i ribban innan den rensas undan i panik. Även minuten senare är det samma spelare som är inblandad i samband med en hörna för Stafsinge. Efter nickskarv dyker bollen ner vid bortre stolpen där motståndare inte får en ren träff utan bollen studsar fram till Medion som från nära håll försöker styra in bollen i mål, avslutet som blir en klack på volley går tätt över ribban från nära håll.

Gästerna är farliga på fasta situationer, det visar man återigen i den 36e minuten när bollen efter hörna fastnar i röran framför mål och en rödsvart spelare är först på bollen men får se avslutet rulla tätt utanför Markus högra stolpe. Halvlekens sista chans får Jonatan efter inlägg från Isak i vänsterläge, Jonatan skarvar bollen mot mål men får se målvakten sträcka ut och rädda.

Andra halvlek
Det blir till en början en ganska händelsefattig start på andra halvlek. Förutom en del avslut utifrån som antingen täcks av uppoffrande spelare så är det avslut som smiter utanför utan att behöva sysselsätta lagens målvakten. I matchens 70e minut för gästerna en hörna från höger. I höjd med straffpunkten vinner gästerna en nickduell och bollen hamnar framför mål där Medion Kabashi skarvar in 1-1. Onödigt och billigt. 

Fem minuter senare får Halmia kanonläge att göra 2-1 sedan Jonatan lyft in bollen i straffområdet. Bollen studsar lite turligt fram till Isak som blir helt ensam med målvakten när han lägger den till rätta och ska avsluta. Precis i avslutet får han en tryckare bakifrån och faller till marken samtidigt som bollen rullar i stolpen och rensas undan. Straff? Minuten senare får Stafsinge ett bra läge att göra 1-2, men avslutet inifrån straffområdet smiter tätt över ribban.

Båda lagen har sedan några halvchanser men matchen slutar oavgjort 1-1.

Sammanfattning
En defensivt svag insats av Halmia som inte alls kommer upp i nivå jämfört med tidigare matcher. Offensivt skapar man ändå lägen nog för att kunna vinna matchen, men skärpan är inte där fullt ut. Då det var vinna eller försvinna som gällde så får vi nog se sanningen i vitögat och inse att det blir spel i division 3 även 2022. Hittarp lär inte tappa åtta poäng på fem omgångar, och Halmia har tre svåra bortamatcher kvar mot lag på den övre halvan. 

Målen
11' 1-0 Isak Petersson (Rasmus Bengtsson)
70' 1-1

Publik
200 st

Nästa match
Halmia är spellediga i nästa omgång och spelar därför nästa match först 22 oktober mot Ljungby IF. Spelplatsen är Örjans vall om inte vädrets makter ställer till med problem.

Länkar
Stafsinges hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Hallands Nyheter (betallåst)

// Kansliet
 

Etiketter: herr