IS Halmia Dam - IFK Värnamo 4-0 (1-0)

Gästerna orkade inte stå emot

Ett stabilt försvarsspel i kombination med ett vägvinnande passningsspel gav tre poäng.

Första halvlek
Halmia ställde upp med en 15-åring (Izabella Blomqvist) och en 16-åring (Nesrin Akgun) i startelvan. Halvleken igenom är det hemmalaget som styr spelet, men man har svårt att komma till riktigt farliga avslut tyvärr. Gästerna Värnamo fick lägga mycket tid och kraft på att jaga boll och hade bortsett från några kontringar inte mycket att säga till om i anfallsväg. I halvlekens sista minut rullar Halmia upp ett vackert anfall som Alva Johansson trycker in till 1-0. Psykologiskt viktigt.

Andra halvlek
I andra halvleken kommer belöningen för första halvleks bollinnehav. Nesrin sätter 2-0 och punkterar matchen i den 70e minuten. Sen gör Azra Tokovic 3-0 på straff sedan Evelina Brag blivit dragen i straffområdet. 4-0 kommer i 83e minuten genom Elin Hansson.

Sammanfattning
Rättvis och viktig seger i den fortsatta jakten på placeringar högre upp i tabellen. Serieledande Bergdalen vann förvisso mot jumbon Ulricehamn, men bara med 2-1 på hemmaplan. Halmia har bättre målskillnad och har kvar att möta Bergdalen om 1,5 vecka på bortaplan. Örby ska dock inte glömmas bort, laget är tvåa i serien, en poäng före Halmia.

Målen
45' 1-0 Alva Johansson
70' 2-0 Nesrin Akgun
78' 3-0 Azra Tokovic (straff)
83' 4-0 Elin Hansson

Publik
59 st

Nästa match
Lördag 16 oktober hemma mot Qviding FIF. Avspark 14.00 på Skedalaheds IP.

Länkar
Värnamos hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Värnamo Nyheter (betallåst)

// Kansliet
 

Etiketter: dam