Inför IS Halmia Herr - Stafsinge IF

Revanschdags när bortasvaga Stafsinge gästar Örjan

Nu drar det ihop sig rejält, sex omgångar återstår och det är fortsatt fem poäng upp till serieledning. Tre poäng är ett måste, vinna eller försvinna.

IS Halmia
Två raka segrar och fem vinster på dom sex senaste har lyft Halmia till andraplatsen i tabellen. Förlusten i seriefinalen mot Hittarp svider dock ännu och det är fem poäng upp med sex matcher kvar. Senast tog man en viktig seger borta mot Waggeryd sedan Halmia tidigt tog ledningen med 2-0 innan man drabbades av en frilägesutvisning redan efter halvtimmen spelad. Trots en man mindre i en hel timme så lyckades man hålla undan och till slut punktera matchen med sitt 3-1. Lager söker nu revansch för den märkliga och till slut pinsamma insatsen borta mot Stafsinge i juni när man först dominerade spelet och sedan fick se sig besegrade med hela 0-5. Erik Pålsson är avstängd sedan hans utvisning senast, och dom båda målvakterna Robertino Kljajic och Jimmie Hagslätt är fortsatt otillgängliga.

Stafsinge IF
Laget var länge inblandade i den absoluta toppstriden, men har nu halkat efter och är hela tio poäng efter serieledande Hittarp och fem poäng bakom Halmia. Två tunga förluster mot Vejby och Laholm, samt den lite överraskande mållösa matchen mot Ljungby har gjort att man hamnat i ett ingemansland på fjärdplatsen med sex omgångar kvar. Hemma på Stafsinge IP har man 6-1-0 medans man på bortaplan står bokförda för 2-0-5.
Senast besegrade man Råå med 3-1 och laget har tillsammans med serieledande Hittarp gjort flest mål av alla lagen i serien, 42 st. Bästa målskyttar är Simon Andersson på 10 mål och Albin Malmlöf Johansson på 9 mål

Intervju med huvudtränrare Anders Wallin:
- Resterande matcher är cupfinaler, bara trepoängare som räknas varje vecka och varje helg. Vi är fullt fokuserade på att göra det vi kan för att ta tre poäng. Sen ska det summeras i november och då får vi se hur långt det räckte. Vi känns enormt starka och det har vi gjort hela hösten. Vi är fast beslutna om tre poäng och ska fortsätta jaga Hittarp. 

Förra mötet
Stafsinge vann sin hemmamatch med hela 5-0. Se texten ovan.

Avspark
Lördag 9 oktober kl 16.00 på Örjans vall.

Länkar
Stafsinges hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet

Etiketter: herr