Inför IS Halmia Dam - IFK Värnamo

Drömmen om serieseger lever igen

Vi går nu in i seriens slutspurt med fem matcher kvar och om en knapp månad ska allt vara färdigspelat.

IS Halmia
Med tre raka segrar i ryggen, samtidigt som serieledande Bergdalen förlorade i helgen så är nu avståndet upp till serieledning fem poäng med fem omgångar kvar att spela. Laget har återigen hittat flytet i spelet och dom fem gjorda målen mot Nittorp imponerar. Det återstår att se om laget kan ta fjärde raka segern och hålla liv i toppstriden inför mötet med just Bergdalen den 23 oktober på bortaplan.

IFK Värnamo
Laget placerar sig på en femteplats i tabellen, sju poäng efter Halmia och 12 poäng bakom serieledande Bergdalen. Man befinner sig lite i ett ingenmansland just nu då kontraktet är säkrat med bred marginal samtidigt som man inte har chans på seriesegern. Även formen är tveksam trots att man vann med uddamålet mot bottenlaget Ulricehamn senast. Matcherna dessförinnan slutade 0-0 mot Nittorp och hela 0-5 mot Husqvarna. I laget finns den utlånade Halmiatalangen Ellen Welandson Bolmenius samt den tidigare Halmianen Amela Basic. Bästa målskytt är Sefika Muratovic med 9 mål.

Intervju med huvutränare Peter Blomqvist:
- Många mål är ingen tillfällighet, vi har spetsat till konkurrensen på forwardsen. Många heta forwards som vill visa vad de går för, gäller att ta chansen när den kommer. Det gav oss 5 mål mot Nittorp och det är viktigt att bevara den konkurrensen resten av säsongen. Men först fullt fokus på att hantera Värnamo. Förlust borta, kändes onödigt. Vi startade bra då men tappade rytmen. Vi har en klar idé vad vi behöver göra, nu ska det göras.

Förra mötet
Första mötet i år slutade med hemmaseger för IFK Värnamo med 1-0.

Avspark
Lördag 9 oktober kl 13.00 på Skedalaheds konstgräs.

Länkar
Värnamos hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet

Etiketter: dam