Fd Halmianen Noel Törnqvist i U21-landslaget

Noel Törnqvist. Foto: IS Halmia Noel Törnqvist. Foto: IS Halmia

EM-kval mot Montenegro och Italien väntar

Under helgen fick den tidigare Halmiamålvakten Noel Törnqvist beskedet att han kallas in till stundande EM-kval.

Landslaget möter Montenegro i Helsingborg på fredag, sedan bär det av till Monza i Italien för match mot hemmalaget på tisdag. Noel tillhör Allsvenska Mjällby men är utlånad till AFC Eskilstuna i Superettan. Där har det blivit 8 startar och två nollor hittills. Som 15-åring kom Noel till IS Halmia från ungdomsfotboll i först Snöstorp Nyhem och sedan Halmstads BK. Första tiden spenderade han med Halmia Academy i division 5, för att sedan som 17-åring vakta målet i samtliga av föreningens matcher i division 2 under 2019. 

Stort grattis Noel, hårt jobb lönar sig alltid!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Noel är dock inte den första spelaren på senare år att ta vägen via Halmia till någon av landets två högsta serier. På damsidan har vi Ebba Hed i Vittsjö, Amanda Johnsson-Haahr i Växjö och på herrsidan är det förutom Noel även Sebastian Crona idag i Jönköping Södra, Malte Påhlsson i HBK och Ronny Sabo (J Södra och Degerfors) tidigare som på vägen till finrummet har gjort sig ett namn i Halmias dräkt som historia. 

Låt vara att vi på sikt vill tillhöra högre serier för både dam och herr, men vi drar vårt strå till stacken och producerar morgondagens stjärnor redan idag. Både vad gäller ungdomar till landslagssamlingar och färdiga seniorspelare. Ett fint kvitto på att föreningen är på rätt väg. sträck på er ledare!

// Kansliet
 

Etiketter: herr föreningen dam ungdom