Waggeryds IK - IS Halmia Herr 1-3 (1-2)

Stark insats trots en man mindre i 60 minuter

Drömöppning med 2-0 efter dryga kvarten, sedan kaffet i halsen med frilägesutvisning och reducering till 1-2 efter ungefär halvtimmen spelad.

Första halvlek
Halmia satte gasen i botten från start och hemmalaget hamnade direkt på hälarna. Ledningsmålet till 1-0 kom i den tredje minuten sedan Marcus Jönsson avlossat bössan från avstånd, det pressade skottet längs marken träffar spelare framför mål och studsar in i nät. Hemmalaget Waggeryd smiter sedan emellan med ett avslut i ribban innan Halmia fortsätter att ösa på framåt. Oskar Törnfeldt är nära att utöka ledningen i den sjunde minuten men får se sitt avslut gå tätt utanför den högra stolpen.

Men i den 16e minuten får han revansch, iaf med en assist. Ett vackert väggspel mellan Jonatan Eriksson och Oskar resulterar till slut i ett väg avvägt inlägg från Oskar som Jonatan nickar in till 2-0.Halmia fortsätter sedan att föra spelet men utan att skapa några rejäla målchanser. I den 29e minuten kommer Waggeryd i en omställning där deras anfallare kommer före både Andreas Åström och Erik Pålsson. Precis i utkanten av straffområdet så kastar sig Erik för att sparka undan bollen, men missar boll och river ner spelare. Frilägesutvisning och frispark, inte mycket att diskutera tyvärr. På efterföljande frispark gör hemmalaget 1-2, men det är ingen vacker frispark i krysset utan en felträff som träffar egen spelare och ställer Markus Rydeberg i målet. Resultatet står sig in i halvtidsvilan sedan Halmia flyttat ner Alexander Arvidsson i mittlåset och fortsatt haft ganska bra kontroll på matchens händelser.

Andra halvlek
Även i inledningen av den andra halvleken känns det tryggt trots en man mindre. Visst, Waggeryd kanske har bollen några procent mer men det är fortsatt Halmia som styr matchbilden och skapar dom bästa chanserna. Hade det inte varit för en duktig målvakt i hemmalaget så hade Halmia gjort 3-1 genom Jonatan (minut 58) eller Isak Petersson (minut 71). En uddamålsledning är dock alltid skör, speciellt med en man mindre. Några farligheter skapar Waggeryd faktiskt runt matchminut 80 efter flera hörnor på följd. Men istället är det Halmia som rättvist får sista ordet med sitt 3-1 på sttaff i den 84e minuten genom Isak som själv blev fälld.

Sammanfattning
En klar och rättvis seger sedan Halmia spelat uppoffrande och kontrollerat trots en man mindre i 60 minuer. Samtliga spelare ska ha en stor eloge för sitt slit matchen igenom.

Målen
3' 0-1 Marcus Jönsson
16' 0-2 Jonatan Eriksson (Oskar Törnfeldt)
30' 1-2
84' 1-3 Isak Petersson (straff)

Nästa match
Lördag 9 oktober kl 16.00 på Örjans vall. Då kommer Stafsinge till Halmstad och ska få revansch efter den än idag tunga smällen på Stafsinge IP i juni.

Länkar
Waggeryds hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Värnamo.nu
Jönköpingsposten (betallåst)

// Kansliet
 

Etiketter: herr