Inför Waggeryds IK - IS Halmia Herr

Hösten är här och vi närmar oss upploppet på seriespelet

Med en förlängd säsong (pga covid) väntar seriespel en bra bit in i november, men för att hålla liv i säsongen fram tills dess så krävs det att trepoängarna fortsätter att trilla in.

Waggeryd
Det Småländska laget parkerar på en 7e plats i tabellen med sina 18 inspelade poäng (5-3-5). Laget har +-0 i målskillnad efter 25 gjorda och följaktligen lika många insläppta. Under säsongen har laget blandat riktigt bra resultat (6-1 mot Stafsinge, 2-1 mot Vejby) med mindre bra resultat (0-4 x2 mot Hittarp, 0-4 mot Laholm och senast 1-2 mot Råå). Bästa målskyttarna är Linus Lyck och William Neth (skadade sig senast och är troligen inte med mot Halmia) som båda står noterade för 8 mål, fem färre än Halmias Jonatan Eriksson i skytteligatoppen. Laget har åtta poäng ner till nedflyttning och befinner sig lite i ingenmansland, och det ska nog mycket till för att man på allvar ska bli inblandade nedflyttningsstriden.

Halmia
Laget studsade tillbaka efter den jobbiga Hittarpmatchen med att enkelt besegra jumbon Anderstorp på Örjans vall. Slutresultatet blev 6-0 men kunde och borde ha varit så mycket mer. Trots ledning med 2-0 i paus så var den första halvleken inte bra nog, där bolltempo var för lågt och man gång på gång körde fast centralt framför gästernas försvar. I andra halvlek utnyttjade man kanterna bättre och fick isär motståndarna vilket skapade större ytor även centralt. Nu väntar ett annat typ av motstånd i ett Waggeryd som på hemmaplan säkert vill ha mer att säga till om och kan öppna upp ytor för Halmias anfallsspel. Med fem poäng upp till Hittarp finns det inte utrymme för sämre prestationer utan det är full fokus som gäller från start till mål. 

Intervju med huvudtränare Anders Wallin:
- Svår bortamatch, Waggeryd slog Stafsinge med 6-1 på hemmaplan för inte så längesedan. Vi har varit bra hela hösten och ska fokusera på det vi ska göra, det gäller att komma upp i nivå för att ta tre poäng. En match i taget men det är tre poäng som gäller hela vägen nu.

Förra mötet
Lagen möttes i omgång 2 och då slutade matchen 1-1 på Örjans vall.

Avspark
Lördag 2 oktober kl 14.00 på Vaggeryds IP.

Länkar
Waggeryds hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr