Inför Nittorps IK - IS Halmia Dam

Två raka vinster och två raka nollor

Halmia Dam har fått upp farten igen lagom till slutspurten. Sex viktiga matcher återstår, även om seriesegern känns avlägsen.

Nittorp
Hemmalaget placerar sig på en 8e plats i tabellen, bara fyra poäng ovanför nedflyttningsplats. Tre vinster, fyra oavgjorda och nio förluster har det blivit htitills, och faktum är att man är laget som med sina 13 mål framåt är sämst i hela serien. Amanda Söderlind leder interna skytteligan på blygsamma fyra mål. Laget har faktiskt inte förlorat på dom senaste tre matcherna och spelade senast 0-0 borta mot seriefemman Värnamo.

Halmia
2-0 borta mot Kenty följdes upp av 3-0 hemma mot Husqvarna senast. Efter en tyngre period verkar man nu ha hittat tillbaka till sitt stabila grundspel som var så framgångsrikt under första halvan av säsongen. I comebackande Azra Tokovic har laget fått en ännu större bredd offensivt, och defensivt är duon Celine och Emma en stor anledning till att laget släppt in näst minst mål i serien. Nu gäller det att fortsätta med att skapa goda vanor, både inför slutspurten men även långsiktigt inför nästa säsong. Varje vecka, varje match, varje bolltouch är viktig!

Intervju med huvudtränare Peter Blomqvist:
- Stabil seger senast. Just stabilitet har vi saknat ett tag, både i match men även på träning. Jag har sagt det förr men förändringen i spelartruppen har gjort att vi tappat lite trygghet som vi nu återigen byggt upp. Detta märks framförallt på träning, men även med 2 raka nollor. Det spöregnade igår men jädra vad drivna alla var, imponerande. Vi har förväntningar på hur det ska se ut, vi vill placera oss på deras planhalva och kontrollera matchen. Detta ska vi göra med tydlighet och fina fötter. 

Förra mötet
Matchen i juni på Skedalahed slutade med seger 4-1 till Halmia.

Avspark
Söndag 3 oktober kl 13.00 på Åsavallen i Nittorp.

Länkar
Nittorps hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet

Etiketter: dam