IS Halmia Dam - Husqvarna FF 3-0 (1-0)

Komfortabel seger i toppmötet

Halmia tog sin andra raka seger och är fortsatt ett av tre lag som jagar bakom Bergdalen.

Hemmalaget tog förvisso ledningen efter halva den första halvleken när Saga Holm gjorde 1-0. Men det var efter paus som Halmia kunde spela ut och till slut ta en väldigt rättvis vinst, Nesrin Akgun gjorde 2-0 med ett kanonskott i krysset från drygt 25 meter i inledningen av andra halvlek, och efter det hämtade sig aldrig gästerna. Ca tio minuter senare spikade Azra Tokovic slutresutlatet till 3-0.

Sammanfattning
Efter en lite knackig första halvlek så lossnade det spelmässigt efter paus. Nesrins 2-0 var inte bara spiken i kistan utan också ett otroligt vackert mål från distans. Segern var viktig, inte bara för att hålla liv i kampen om andraplatsen, utan också för att det var ett toppmöte med mycket mer än tre poäng på spel. Efter lite svagare insatser mot topplagen tidigare så visade man nu att man är på gång igen. Det har tagit lite tid att hitta rätt efter spelartappen i somras men nu är känslan att bitarna börja falla på plats. Ynglingarna Izabella Blomqvist (född 06) och Meja Håkansson (04) fick båda hoppa in och samla på sig värdefulla minuter.

Målen
23' 1-0 Saga Holm
53' 2-0 Nesrin Akgun
64' 3-0 Azra Tokovic

Publik
47 st

Nästa match
Söndag 3 oktober borta mot Nittorp. Avspark 13.00 på Åsavallen.

Länkar
Husqvarnas hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Jönköpings-posten (betallåst)

// Kansliet
 

Etiketter: dam