Inför IS Halmia Dam - Husqvarna FF

Ny sexpoängsmatch i toppstriden

Påfyllt självförtroende efter segern senast, men nu väntar en annan typ av utmaning.

IS Halmia
Laget är tillbaka på vinnarspåret igen efter att ha besegrat Kenty senast med 2-0 på bortaplan. Det fanns bud på fler mål framåt men man gjorde vad man behövde för att åka hem med tre poäng i bagaget. Halmia är fortfarande med i toppstriden även om det nu mest handlar om kampen om andraplatsen bakom Bergdalen som seglat iväg i toppen. Laget har lidit hårt av att man tappat viktiga spelare under säsongen vilket gjort att man inte lyckades få med sig poängen som behövdes i matcherna mot topptrion. Säsongen är dock inte slut ännu utan det gäller att fortsätta att utvecklas för att ta nya kliv, både individuellt och som lag.

Husqvarna FF
Gästerna tillhör även dom den övre halvan, eller top 7 som det faktiskt är. Dessa sju lag har skapat sig ett rejält försprång jämtemot dom fem lag som slåss i botten om nytt kontrakt. Med sina 26 inspelade poäng är man femma i tabellen, fem poäng efter dagens moståndare på fjärdeplatsen. Petronella Lindström är tvåa i seriens skytteliga med sina fina 13 mål. Laget körde över Värnamo med hela 5-0 i senaste matchen.

Intervju med huvudtränare Peter Blomqvist:
- 18 st laddade tjejer är redo för att ta sig an Husqvarna. Nesrin är tillbaka efter landslagsuppdrag, men Evelina Bengtsson blir borta resten av säsongen p.g.a. skadat korsband. Motståndet blir en kul utmaning, ett spelande och hårt arbetande lag som tagit stora kliv sedan förra året. Vi känner varandra väl.
Vi är redo och den lilla svackan med massa oflyt känns som borta, det har synts på träningarna i veckan. Vi har definitivt höjt den så viktiga vardagen igen. Nu kör vi.

Senaste möte
Halmia vann med 3-1 på bortaplan i seriens andra omgång.

Avspark
Lördag 25e september kl 13.00 på Skedalaheds IP.

Länkar
Husqvarnas hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet

Etiketter: dam