IS Halmia Herr - Anderstorps IF 6-0 (2-0)

Programenlig seger mot jumbon

Total domians från start och i den andra halvleken kom den berömda ketchupeffekten.

Första halvlek
Det dröjer inte många minuter innan man kan konstatera att det är klasskillnad mellan lagen. Anderstorp räcker inte till i varken duellspel eller passningsspel och hamnar direkt på hälarna i eget straffområde. Halmia har väldigt mycket boll men tempot är inte tillräckligt högt för att dra isär gästerna, samtidigt blir det lite väl lättläst när nästan samtliga anfall hamnar centralt i röran framför Anderstorps straffområde. Ändå är det bara en tidsfråga innan 1-0 kommer, trots att Anderstorp faktiskt smiter emellan i den 26e minuten och bara en Glenn Hysén-brytning från Erik Pålsson räddar Halmia från ett friläge för gästerna. Men i den 35e minuten kommer det förlösande ledningsmålet för hemmalaget. Ett inlägg från Oskar Törnfeldt når Jonatan Eriksson i boxen som behärskat trycker in 1-0 på halvvolley. Halmia fortsätter sedan att rada upp lägen för fler mål, men skärpan i avgörande läge är för dålig för när många avslut går strax utanför eller rakt i magen på målvakten. Det skulle dock bli 2-0 innan halvtidsvilan, detta sedan Rasmus Bengtsson stormat fram på vänsterkanten och följt med in i sttaffområdet innan han blir nergjord med straff som åtgärd i minut 43. Jonatan Eriksson är seriens skyttekung av en anledning och lurar målvakten åt ena hållet innan han placerar in 2-0 åt andra hållet.

Andra halvlek
Halvleken hinner knappt börja innan Oskar Törnfeldt presenterar sig i målprotokollet. Granit Ademi sticker in bollen i straffområdet till Oskar som vinklar in 3-0 i den 47e minuten. Efter trean blir Halmias grepp om matchen än mer bastant, och frågan är bara hur många mål man ska hinna med innan slutsignalen. Anderstorp kämpar och sliter men räcker inte till, varken individuellt eller som lag. Det dröjer visserligen till minut 71 innan nästa mål kommer, men då blir det islossning och tre mål inom loppet av tre minuter. Marcus Jönsson gör både 4-0 och 5-0 innan Ola "Messi" Lindh får bollen till skänks efter misstag i gästernas försvar, han dribblar sedan bort både en och två backar innan han skickar upp målvakten på läktaren och rullar in slutresultatet 6-0.

Sammanfattning
Halmia gjorde fyra förändringar i startelvan jämfört med senast mot Hittarp, två var givna då både Adrian Hallsö och Isak Petersson var avstängda. Första halvlek är en uppvisning på bollinnehav utan spets, där misstagen på sista tredjedelen var så många att man tappade räkningen efter 15 minuter. Antingen körde man helt fast i köttmuren vid straffområdslinjen eller så spelade man lite väl snyggt och chippade/klackade bollen i avgörande lägen. I andra halvlek fick man ett mer varierat anfallsspel där dom båda kanterna användes för att dra isär motståndet. I takt med att luckorna öppnades så kom också målen. Det kunde och borde dock ha blivit så mycket mer, Halmia hade 25 - 1 i lägen i matchen och med lite mer skärpa i avsluten så kunde man utan problem ha gjort 10-15 mål. Men tre poäng blev det och nu sätter man press på övriga topplag som spelar lördag och söndag. Hittarp har en svår bortamatch ikväll (fredag) i derbyt mot Högaborg.

Målen
35' 1-0 Jonatan Eriksson (Oskar Törnfeldt)
44' 2-0 Jonatan Eriksson (straff)
47' 3-0 Oskar Törnfeldt (Granit Ademi)
71' 4-0 Marcus Jönsson
73' 5-0 Marcus Jönsson 
74' 6-0 Ola Lindh 

Nästa match
Lördag 2e oktober borta mot Waggeryds IK. Avspark 14.00 på Vaggeryds IP.

Länkar
Anderstorps hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Värnamo Nyheter (betallåst)

// Kansliet
 

Etiketter: herr