Inför Hittarps IK - IS Halmia Herr

Seriefinal med viktiga poäng i potten

Under lördagen väntar en minst sagt stimulerande uppgift när Halmia reser söderut för möte med serieledande Hittarps IK.

Hittarps IK
Detta unga och duktiga lag inledde seriespelet med fem raka segrar innan första poängtappet kom på Örjans vall. Därefter har man lite överraskande förlotat mot Gislaved och nyligen spelat oavgjort mot Vejby. Senast tog man en viktig uddamålsseger i derbyt mot Råå, men i slutskedet drog sig Dragos Daniel Farcas Lohan på sig sitt andra gula kort och är avstängd i lördagens batalj. Anfalsduon Tim Persson och Oliver Åkerman har gjort 9 mål vardera och skuggar Halmias Jonatan Eriksson i seriens skytteligatopp. Hemma på Laröds IP är man starka och har 4-1-0 och 12-2 på sina fem hemmamatcher hittills.

IS Halmia
Laget har tre raka segrar och åtta raka utan förlust i serien. Sakta men säkert så har man hittat en högre och högre lägstanivå och senast mot Högaborg så tog man tre poäng utan att förta sig. Anfallstrion Isak Petersson, Jonatan Eriksson och Oskar Törnfeldt har tillsammans gjort 23 av Halmias 30 mål och är en riktigt bra trio för nivån, tillsammans river dom upp sår i motståndarförsvaren match efter match. Ett taggat Halmia som njuter av matchen och spelar avslappnat och tålmodigt, där har ni segerreceptet. Ett orosmoment inför matchen är att målvakten Jimmie Hagslätt fick problem med höftböjaren under matchen mot Högaborg och inte har kunnat träna på hela veckan. Tur i oturen då att nygamla Markus Rydeberg finns som fullgod ersättare om Jimmie inte kan medverka. Kenan Covrk är sjuk och missar matchen, Rasmus Bengtsson testar sin fot ikväll på träningen och är ännu osäker. 

Intervju med huvudtränare Anders Wallin:
- Det ska bli jätteroligt att spela match av den här digniteten. Det är den här typen av matcher alla som håller på med idrott vill vara med om, lite extra krydda. 

Avspark
Lördag 18e september kl 12.00 på Laröds IP, Helsingborg.

Länkar
Hittarps hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr