Inför BK Kenty - IS Halmia Dam

Dags att studsa tillbaka och hitta vinnarkänslan igen

Efter en lite tyngre period gäller det nu att hitta tillbaka till dom goda vanor och prestationer som under sommaren charmerade oss Halmianer i publiken.

BK Kenty
Den tidigare jumbon Kenty har tagit 7 av sina 9 poäng den senaste månaden och därmed avancerat från nedflyttning till en plats ovanför strecket. Seger mot Qviding och fyra poäng (vinst + oavgjort) i dubbelmötet med Ulricehamn har gjort att man passerat hela fyra lag i botten. Tabellen har delat upp sig i två läger med lag 1-7 på 36-23 poäng, medans lag 8-12 samlat ihop 9-6 poäng. Det blir nog en fight in i det sista vilka tre lag som till slut får börja om i division 2. Bästa målskytt i Kenty är inte helt oväntat den lilla men otroligt duktiga Amanda Samuelsson (7 mål) som imponerade i seriepremiären på Skedalahed när Halmia vann med 5-1. I laget finns den tidigare landslagsanfallaren Maria Aronsson som still going strong trots sina 37 år.

IS Halmia
Den tidigare serieledaren har haft lite grus i maskineriet på sistone, det frejdiga anfallsspel och vägvinnande passningsspelet har inte fungerat fullt ut. En förklaring är givetvis spelartappen under säsongen där man inte lyckats ersätta dom egenskaperna som inte minst Alicia och Evelina besitter, övriga tapp är ju Sofia Voldby för studier som Evelina Bengtssons korsbandsskada.  Nu saknas dessutom duktiga Nesrin Akgun som är iväg på EM-kval med det Svenska F18-landslaget. Laget behöver en vinst och en bra prestation över 90 minuter att bygga vidare på inför hösten, och även om seriesegern känns långt borta så gäller det att fortsätta utvecklas varje vecka för att ta nya kliv, både individuellt och som lag.

Intervju med huvudtränare Peter Blomqvist:
- Nytt fokus, att hitta rätt i vår stabila prestation igen. Att bygga upp oss, att lita på att vi kan. Det som tidigare varit så stabilt med säkert passningsspel och få misstag ska vi tillbaka till, trots motståndare som gör allt för att förstöra. Omsättningen på spelare har nog stört vår vardag mer än vi ville erkänna, det är en lärdom. Förutom tidigare bortfall är alla hela&friska och truppen är förstärkt med comebackande Azra och Lovisa som båda är i träning igen samt med i truppen mot Kenty, Nesrin är på landslagsuppdrag.

Avspark
Lördag 18e september kl 14.30 på Fredriksbergs IP, Linköping.

Länkar
Kentys hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: dam