IS Halmia Dam - IFK Örby 1-2 (0-1)

Uddlöst Halmia förlorade både matchen och kontakten med serietoppen

Fem tuffa matcher mot idel topplag, resultatet blev 4 av 15 möjliga poäng. Bergdalens seger mot Göteborg innebär nu att Halmia har åtta poäng upp och har halkat ner till en fjärdeplats.

Första halvlek
Det var ett ställningskrig som utspelade sig på Skedalaheds konstgräs under lördagen. Ett hårt jobbande och taktiskt Örby fick matchen dit man ville och gjorde 1-0 i den 17e minuten genom ett hårt skott utifrån som letade sig upp i nättaket bakom Cornelia Jarving. Halmia försökte men hade stora problem i det rättvända spelet på sista tredjedelen. Evelina Brag låg bakom det mesta som skapades offensivt med sin snabbhet och genombrottsstyrka. Bara minuten efter gästernas ledningsmål har brag ett avslut som räddas av målvakt. Även i den 32a minuten är det Brag som ligger bakom nästa chans, detta sedan hon tagit sig runt sin markering och försökt hitta inspel i boxen men det var trångt framför mål och bollen rensas undan. Knappa tio minuter före pausvilan spelar Isa Rönneblad vackert fram Brag i djupled men Evelinas avslut går rakt i magen på målvakten.

Andra halvlek
Halvleken hinner knappt börja innan det är kvitterat, och vilken pärla! Evelina Brag bombar upp bollen otagbart i målvaktens ena kryss från distans. Nu hoppades man att Halmia skulle vakna till liv men trots att man fick lite ny energi av målet så blev inte glädjen långvarig. I den 56e minuten slår Örby en rak djupledsboll som gästerna hinner före Cornelia på, Conne räddar första avslutet men på returen får hon se bollen rullas in i öppet mål och nytt underläge för Halmia. Nesrin Akgun var på nytt en av planens bästa spelare, hon är otroligt stark och vinner dueller samtidigt som hon vrider och vänder på det centrala mittfältet. Denna eftermiddag hjälpte det dock föga och sanningen är att Halmia knappt skapar en enda vettig kvitteringschans på resterande dryga halvtimmen. Istället var Örby nära att göra 3-1 i den 85e minuten sedan Halmia slarvat och gett bort ett friläge för gästerna, Cornelia räddade dock detta friläge.

Sammanfattning
Givetvis en blytung förlust i en match man var pressade till att vinna för att haka på i toppen. Billiga mål bakåt och tunghäfta framåt har dock gjort att Halmia nu får inrikta sig på andraplatsen och att bygga inför framtiden. Spelartappen under säsongen av Alicia Hansson, Evelina Persson och Sofia Voldby visade sig otroligt kostsamma och blir en dyr läropeng inför fortsättningen.

Målen
17' 0-1
47' 1-1 Evelina Brag
56' 1-2

Publik
72 st

Nästa match
Lördag 18e september borta mot BK Kenty, Avspark 14.30 på Fredriksbergs IP.

Länkar
IFK Örbys hemsida
Tabell och spelschema

Hallandsposten

// Kansliet
 
Etiketter: dam