IS Halmia Herr - Högaborgs BK 2-0 (2-0)

Stabil seger och tillfällig serieledare!

En halvlek räckte för att säkra dom tre poängen. Högaborg försökte i andra halvlek när Halmia tappade anfallsspelet men kom inte närmre än ett par farliga avslut från distans.

Första halvlek
Halmia startar matchen klart bäst och det dröjer inte längre än till matchens tredje minut innan första chansen skapas. Isak Petersson skarvar fram bollen till Jonatan Eriksson som tyvärr inte ritkigt får med sig bollen förbi sin försvarare i straffområdet. I matchens nionde minut är det bortalaget som via ett felpass till slut resulterar i ett bra skottläge för Daniel Radovanovic. Uppoffrande försvarsspel gör att skottet från vänsterläge i straffområdet styrs ut till resultatlös hörna.

Men i matchens 23e minut kan inte Högaborg hålla emot längre. En lång diagonalpass ut till Isak som driver in i straffområdet, tar sig förbi sin försvarare och hittar Jonatan i boxen som enkelt skarvar in 1-0. Efter ledningsmålet är det fortsatt Halmia som trycker på och faktum är att gästerna Högaborg inte hade ett enda vettigt avslut på dom första 45 minuterna. Dom båda yttrarna Isak och Oskar Törnfeldt är nära att utöka ledningen i den 26e minuten men Isaks skruvade avslut går precis förbi bortre stolpen där Oskar kommer framrusande men får se bollen rensas på sig själv och ut till inspark. 

När matchen är inne i den 33e minuten kommer nästa målchans, denna gång är det Oskar som via ett inlägg spelar fram Isak som får ett kanonläge på huvudet, nicken går dock strax utanför i ett mycket bra läge. I den 39e minuten är det Erik Pålsson som kliver upp och vinner boll på mittplan, Isak nickar sedan fram till Oskar som dock får se sitt avslut räddas av utrusande målvakt. 2-0 kommer istället i den 43e minuten sedan Marcus Jönsson vackert spelat fram Isak till ett friläge med målvakten. Isak är hur kylig som helst och vinklar elegant in tvåan. På tilläggstid är det sedan nära 3-0 när Halmia rullar runt på offensiv tredjedel men Oskar får se bollen passera framför sig när han rusar mot mål.

Andra halvlek
Inledningen av andra halvlek är fortsatt bra från hemmalaget. Både Jonatan (49e minuten) och Isak (56) har bra lägen att göra 3-0, däremellan har Högaborg (52) som det blir lite farligt på efter dubbla avslut utifrån. Därefter är det som att Halmia lite onödigt ger över kommandot till Högaborg. Nog för att man kan bevaka en ledning men Halmia tappade i stort sett allt anfallsspel och fick se Högaborg komma i våg efter våg. Jimmie Hagslätt gör dock en fin räddning på avslut i den 59e minuten, och tio minuter senare sträcker han ut och touchar ett avslut till hörna. 

Det ska dock tilläggas att Halmias defensiv var solid och dom flesta avslut från bortalaget kom från distans, tex i den 72a minuten när ett hårt pressat avslut gå rakt i magen på Jimmie. Halmia sticker emellan på en omställning där Oskar hittar Jonatan i boxen men målvakten gör en fin rädding på avslutet. Gästerna får matchens sista chans i den 84e minuten men även detta pressade skott från distans har Halmia koll på.

Sammanfattning
En mycket bra första halvlek, både defensivt som offensivt. Det kunde och borde ha varit mer än 2-0 i halvtid med tanke på alla dom målchanser som våra tre där framme skapar. Med en betryggande ledning så faller sedan Halmia ner i positionerna i andra halvlek, detta gör att Högaborg tog över bollinnehavet. Men utan kreativet att skapa mer än några halvfarliga avslut från distans så hade inte gästerna kvalité nog att luckra upp Halmias defensiv. Till slut var det ändå en både rättvis och stabil trepoängare som gjorde att Halmia tillfälligt var serieledare fram till Hittarp och Laholm spelade klart sina matcher under lördagen. Nu väntar en inspirerande och tuff uppgift borta mot serieledarna Hittarp på lördag.

Målen
23' 1-0 Jonatan Eriksson (Isak Petersson)
43' 2-0 Isak Petersson (Marcus Jönsson)

Publik
244 st

Nästa match
Lördag 18e september borta mot serieledande Hittarps IK. Avspark 12.00 på Laröds IP.

Länkar
Högaborgs hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 
Etiketter: herr