Inför IS Halmia Herr - Högaborgs BK

Slagläge efter derbyvinsten senast

Vinsten mot Laholm senast var betydelsefull på så många sätt. Nu har laget ett ypperligt läge i tabellen med halva serien spelad. 

IS Halmia
Halmia tog en viktig seger senast i derbyt mot Laholm, men det satt långt inne. I den 94e minuten avgjorde Oskar Törnfeldt efter assist från Jonatan Eriksson. Desså två lag bakom alla tre mål när Halmia vände underläge 0-1 till ledning 2-1 och sedan alltså avgjorde i slutsekunderna. Laget har nu sju raka matcher utan förlust och knappade i helgen in på serieledande Hittarp som tappade poäng mot Vejby. Avståndet upp är nu nere i två ynka poäng med halva serien spelad. Känslan är att pusselbitarna nu börjar falla på plats och hösten kan bli en trevlig föreställning om prestationerna fortsätter på nuvarande nivå. Alexander Arvidsson (sprucket ögonbryn) och Erik Ferman (illamående) utgick senast men är i speldugligt skick till dagens match, däremot missar Rasmus Bengtsson matchen sedan han återigen fått problem med sin fot.

Högaborgs BK
Högaborg placerar sig i mitten av tabellen (6e plats) med ungefär samma avstånd upp till serieledning som ner till nedflyttning. Laget har besegrat Stafsinge hemma på Harlyckan, men i övrigt har det varit förväntade resultat med oavgjort mot mittenlagen och vinster mot bottenlagen. Senast besegrade man Råå med 4-2 på hemmaplan, en match som i princip var över redan efter dryga 20 minuter när Högaborg redan gjort 3-0. I laget finns rutinerade Kamal Barny och Daniel Bennassar Nilsson samt dom fd Halmianerna Kushtrim Maholli och Brandon Camacho Sobek. Föreningen har fostrat spelare som Mats Magnusson, Daniel Nannskog, Martin Olsson, Henrik Larsson, Jordan Larsson med flera.

Avspark
Fredag 10e september kl 19.00 på Örjans vall.

Länkar
Högaborgs hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet

Etiketter: herr