Inför IS Halmia Dam - IFK Örby

Viktigt toppmöte när Halmia vill ha revansch

Bergdalen har seglat ifrån lite i toppen, nu gäller det att haka på innan det berömde "tåget" går.

IS Halmia
Halmia har tappat mark i tabellen efter bara fyra poäng av tolv möjliga när laget gick in i idel toppmatcher. Nu väntar den sista utav fem raka matcher mot topplagen och en seger krävs nog för att hålla drömmen om serieseger vid liv. Avståndet upp till serieledande Bergdalen är nu fem poäng. I helgen möts Bergdalen och serietvåan Göteborg för andra gången på två veckor och ett oavgjort resultat eller seger för Göteborg skulle täta till toppen ännu mer. Halmia behöver hitta tillbaka till sitt frejdiga
anfallspel som kan riva hål i alla försvar, samtidigt har man släppt in lite för enkla mål på slutet. Flicklandslagsspelaren Nesrin Akgun går från klarhet till klarhet och håller en otroligt hög nivå för sin ålder.

IFK Örby
Örby hämtade upp 0-2 till 2-2 i lagens möte förra helgen. Då var det mittbacken Katrin Jonsson som stod för båda målen, varav det ena på straff. Det är ett otroligt jobbigt lag att möta som faktiskt bara förlorat en enda match i år (borta mot serieledarna). Innan matchen förra helgen hade man fyra raka vinster och det upphämtade underläget senast förstärker nog självförtroendet.

Intervju med huvudtränare Peter Blomqvist:
- Vi får inte fundera så mycket utan göra det vi tränar på och gjort så bra tidigare. In med energi, lyckas vi med det så kommer vi lösa 3 poäng. Prestationen sist var en stor besvikelse. Inte bra nog bakåt, med undantag för Celine och Emma som håller ihop det bra och Cornelia som också var vass. Men alla måste göra sitt i försvarsspelet. Vi var verkligen inte bra i anfallsspelet, med undantag för Nesrins energi och fart. Utöver målen som "Nes" låg bakom så skapade vi nästan ingenting över 90 minuter. Prestationen måste upp, spelarna måste skruva upp sig själva. Kom igen nu!

Avspark
Lördag 11e september kl 14.00 på Skedalaheds IP.

Länkar
Örbys hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: dam