IFK Örby - IS Halmia Dam 2-2 (0-1)

Halmia fick nöja sig med en poäng efter att ha tappat ledning med 2-0.

Första halvlek
Trots att Nesrin Akgun gett Halmia ledningen med 1-0 i den 27e minuten så går inte den första halvleken till historien som den mest välspelade. Halmia hade svårt att få igång sitt passningsspel mot ett hårt arbetande hemmalag som gjorde allt i sin makt för att störa Halmias karaktäristiska passningsspel. 

Andra halvlek
I andra halvlek kom 2-0 till Halmia ganska omgående, detta sedan Nesrin blivit neddragen i straffområdet. Alva Johanssons straff räddades, men hon tryckte istället in returen. Hemmalaget reducerade sedan i den 56e minuten till 1-2 efter en hörna. Kvitteringen kom sedan på straff i den 75e minuten sedan en Halmiaförsvarare fått ett inlägg på handen i straffområdet. 

Sammanfattning
Tack vare att Göteborg - Bergdalen också slutade oavgjort så är avståndet upp till serieledande Bergdalen fortfarande fem poäng. Nu väntar returmöte med Örby på Skedalahed, en seger där kan visa sig betydelsefull då även Bergdalen - Göteborg möts i helgen igen.

Målen
27' 0-1 Nesrin Akgun
48' 0-2 Alva Johansson
56' 1-2
75' 2-2

Nästa match
Lördag 11e september är det returmöte med IFK Örby. Avspark 14.00 på Skedalaheds IP.

Länkar
Örbys hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten
Borås tidning (betallåst)

// Kansliet
 

Etiketter: dam