Inför IS Halmia Herr - Laholms FK

Derby och sexpoängsmatch

Årets första derby är här, och vilken toppmatch det blir! 4an mot 2an där bara tre poäng skiljer lagen åt. Det lag som eventuellt vinner den här matchen sätter sig i ett riktigt bra läge inför fortsättningen.


IS Halmia
Halmia kommer från en seger senast borta mot bottenlaget Råå, men det blev onödigt spännande sedan Halmia först vänt 0-1 till 3-1 och släppte in 3-2 med dryga tio minuter kvar. Matchen borde varit avgjord mycket tidigare men laget har fortsatt stora problem i dom båda straffområdena. Spelmässigt så ser det bättre och bättre ut, men det finns fortfarande mer att hämta, inte minst offensivt.

Matchen dessförinnan dominerade man fullständigt mot Vejby och vann enkelt med 4-0, och det är den nivån man behöver komma upp i varje match om det ska bli serieseger i höst. Dagens match är en sexpoängsmatch som man absolut inte har råd att förlora, det är dessutom derby och äntligen spel på Örjans vall igen. Rasmus Bengtsson, Marcus Jönsson och Jonatan Eriksson har varit sjuka i veckan, återstår att se om dom hunnit tillfriskna i tid. In har nygamla Markus Rydeberg kommit, men Anders Wallin har sagt i media att Jimmie
Hagslätt fortfarande är nummer ett i målet. Två ynglingar i Hannes Fredvi (19) och Robin Åkerblad (15) har även anslutit, men dessa kommer att matchas in försiktigt.

Laholms FK
Laholm smyger lite oväntat med i toppen och har sex raka segrar inför dagens match. Lagets enda förluster hittills har kommit mot två andra topplag, Vejby och Hittarp. Målskillnaden 32-6 imponerar och inlånade Ängelholmsspelaren Philip Comnell är riktigt bra och delar seriens skytteligaledning på 9 gjorda mål, detta på 4 (!) mattcher. Trots att laget tappade flera viktiga spelare inför säsongen (bland annat Jonatan Eriksson och Daniel Radovanovic, båda nu i Halmia) så har man visat upp en härlig bredd där unga spelare från egna led fått chansen. I laget finns tidigare Halmianen Hasanen Nazar.

Intervju med huvudtränare Anders Wallin:
- *uppdateras ev under fredagskvällen*

Avspark
Lördag 4e september kl 15.00 på Örjans vall. För er som inte kan närvara på plats så sänds matchen på hallandsposten.se

Länkar
Laholms hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet

Etiketter: herr