Inför IFK Örby - IS Halmia Dam

Goda råd börjar bli dyra när ny tuff bortamatch väntar

Halmia slarvade bort matchen mot Göteborg när laget bjöd på alldeles för enkla mål. Nu har Bergdalen skaffat sig ett försprång på fem poäng och även om mycket återstår så gäller det att haka på tåget innan det är försent.

IFK Örby
Tabellfyran Örby (på samma poäng som Halmia) har faktiskt bara förlorat en enda match hittills, borta mot serieledande Bergdalen. Laget är svårslaget och kommer från fyra raka vinster. Lagets bästa målskyttar heter Emma Nilsson och Josefin Johansson, båda noterade för 7 mål. Där bakom skuggar Felicia Söderberg på 6 fullträffar. Hemma på Örby IP har man ännu inte förlorat i år.

IS Halmia
Halmias damer har tappat mark i toppen efter dubbla hemmaförluster mot Bergdalen och Göteborg. Trots två spelmässigt bra insatser så straffas man hårt av individuella misstag, inte minst senast mot Göteborg. Laget lider givetvis lite av att man tappat tongivande spelare som Alicia Hansson, Evelina Persson och Sofia Voldby under säsongen. Men det finns en fin bredd där andra tjejer nu behöver kliva fram och ta för sig. Då Göteborg och Bergdalen möts under söndagen så finns det möjlighet att både ta över andraplatsen eller närma sig förstaplatsen i helgen, men då krävs tre poäng mot svårspelade Örby.

Intervju med huvudtränare Peter Blomqvist:
- Nu får vi skärpa till oss! Vi hade förra matchen och reste oss två gånger, men ändå noll poäng. Vi ger bort alldeles för enkla situationer på egen planhalva, frisparkar, inkast och hörnor, måste bli bättring där. Det offensiva spelet sitter bra och vi känns heta framåt fortfarande. Örby är nog seriens svåraste lag för oss att möta, dom är som bäst när dom ska förstöra. Vi minns premiären förra året och vår revanschlust är STOR.

Förra årets möte
Örby vann förra årets enda möte, detta i premiären på Halmstad Arena med 2-0.

Avspark
Lördag 4e september kl 15.00 på Örby IP.

Länkar
Örbys hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: dam