Råå IF - IS Halmia Herr 2-3 (1-1)

Halmia var ofina nog att åka hem med alla tre poäng på hemmalagets jubileumsdag

Tre viktiga poäng i jakten inför helgens derby och sexpoängsmatch mot Laholm.

Första halvlek
Halmia startar matchen bäst och är nära att ta ledningen redan i den tredje minuten. Erik Ferman kommer runt på vänsterkanten och hittar ett inspel till Isak Petersson som tyvärr träffar Oskar Törnfeldt i röran framför mål. Hemmalaget låg inte oväntat på försvar och väntade på omställningar och fasta situationer, något vi borde vara vana vid det här laget.

I den 29e minuten är det just på en fast situation som hemmalaget skapar deras första målchans, detta efter en hörna som nickas i ribban. Dessförinnan hade Kristoffer Thydell en bra möjlighet att ge bortalaget ledning men trots en fin djupledsboll och läge i straffområdet så får han varken till avslut eller passning till medspelare. I den 31a minuten kommer matchens första mål när hemmalaget tar ledningen på, en fast situation. Målet blev omdiskuterat då det är en hörna som skruvas in mot mål där Andreas Åström nickar undan bollen på mållinjen. Assisterande domaren vinkar dock för mål och hävdar att hela bollen var över linjen.

Tungt för Halmia men man repar mot direkt och Jonatan Eriksson är ytterst nära att kvittera bara minuten efter målet. I kamp med försvarare kastar han sig fram och styr ett inspel från Oskar över ribban från nära håll. Råå kontrar i den 34e minuten men Jimmie Hagslätt räddar avslutet från vänster. I matchens 39e minut kommer kvitteringen till 1-1 sedan Oskar löpt igenom på djupet, han serverar Marcus Jönsson som kastar sig och chippar bollen över utrusande målvakt.

Andra halvlek
Matchen fortsätter med ett Halmia som trycker på framåt, och det ger resultat i den 51a minuten när Isak stänker dit 1-2 efter fint förarbete av Oskar och Marcus. Nu går Halmia för ett tredje mål och en trolig spik i kistan. Isak får bara minuten efter ledningsmålet se sitt avslut räddas via en benparad av hemmalagets målvakt. Och Jonatan löper några minuter senare igenom och avslutar i stolpens insida. Efter 61 minuter spelade så är det återigen Jonatan som håller sig framme, men hans kanonläge räddas på mållinjen.

Råå gör nu en vad man tror är sista ansträngning och producerar två halvfarliga lägen mellan minut 65-70, båda förövrigt efter fasta situationer. Men så kommer 1-3 i den 71a minuten sedan Zemri Callaku mycket vackert startat anfallet med en fin crossboll från höger till vänster. Rasmus Bengtsson tar med sig bollen in i straffområdet och serverar Isak som skickar in sitt andra för dagen. Nu tror dom flesta att matchen är avgjord, men en onödig chanspassning defensivt gör att Råå snappar upp bollen och via en försvarare skickar in 2-3 i den 79e minuten. Nu blev det iofs inte mycket mer från hemmalaget utan Halmia kan hålla undan till tre viktiga poäng.

Sammanfattning
Spelmässigt en väl genomförd match där Halmia styr och ställer från första minut. Med bättre skärpa i dom båda straffområdena så skulle matchen varit avgjord redan i halvtid. Tyvärr har laget fortsatt svårt med målskyttet och bränner på tok för många lägen, samtidigt är man inte tillräckligt beslutsamma på egen planhalva utan bjuder på allt för enkla mål. Ingen bra kombination, även om det spelmässigt ser bättre och bättre ut, dessutom verkar man ha filat bort dom djupa dalarna. Känslan är att NÄR det väl lossnar så kan detta bli hur bra som helst, frågan är bara om vi är kvar i tätstriden då. Viktigt att poängtera att vi inte förlorat på sex omgångar, men målen är höga och vi är inte nöjda förrän vi är där uppe på förstaplatsen. 

Målen
30' 1-0
39' 1-1 Marcus Jönsson (Oskar Törnfeldt)
52' 1-2 Isak Petersson (Marcus Jönsson)
71' 1-3 Isak Petersson (Rasmus Bengtsson)
79' 2-3

Nästa match
Lördag 4 september hemma mot Laholms FK- Avspark 15.00 på Örjans vall.

Länkar
Råå's hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr