IS Halmia Dam - Göteborgs DFF 2-3 (1-2)

Individuella misstag fällde Halmia som nu tappar mark i toppen

Trots att man reser sig och kvitterar två gånger om, och har bud på ledningsmål vid läge 2-2 så blev det noll poäng och andra raka hemmaförlusten.

Huvudtränare Peter Blomqvist var av förklarliga skäl inte nöjd efter matchen:
- Så j*vla onödigt, igen! Alla tre baklängesmål är såkalade "skitmål". Vi presterade som lag, men dom individuella prestationerna räckte inte ritkigt till, tyvärr. Göteborg är normalt ett spelande lag som brukar ställa upp 4-3-3, men till denna match hade man ändrat till 4-4-2 och backade hem. Vi försökte att göra vår grej, i först fungerade det inte riktigt men i andra halvlek lossnade det och vi både reste oss från 1-2 och borde ha avgjort vid läge 2-2.

Sammanfattning
Halmia hade bekymmer att luckra upp gästernas försvar i första halvlek. Det var ett bortalag som lite oväntat ställde upp ned en rejäl försvarsmur dagen till ära. Ett tidgt mål till 0-1 redan i den femte minuten gjorde att Halmia fick arbeta i uppförsbacke, samtidigt som gästerna kunde lägga all energi i försvarsspelet. Nesrin Akgun var på nytt en av planens bästa spelare och gjorde själv 1-1 efter en fn individuell prestation efter drygt 20 minuter. Tyvärr dröjde det bara dryga fem minuter innan Göteborg återigen hade tagit ledningen, underläge 1-2 i halvtid.

Ett tidigt dubbelbyte i andra halvlek fick fart på Halmia som nu spelade sig igenom Göteborg och skapade målchanser med sitt fina passnignsspel. Moa Jönsson och Nesrin förarbetade när Evelina Brag kvitterade till 2-2 med ca halvtimmen kvar. Därefter trycker Halmia på för ett segermål, men istället är det gästerna som sticker upp och gör segermålet på hörna i den 82a minuten via självmål.

Målen
5' 0-1
22' 1-1 Nesrin Akgun
29' 1-2
62' 2-2 Evelina Brag (Nesrin Akgun)
82' 2-3

Publik
77 st

Nästa match
Lördag 4 september borta mot IFK Örby. Avspark 14.00 på Örby IP.

Länkar
Göteborgs hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: dam