Inför Råå IF - IS Halmia Herr

Ny bortamatch mot bottenlag, denna gång i 90+ minuter.

Tisdagens andra halvlek mot Ljungby upplevs mer och mer osannolik ju mer man tittar på halvleken i efterhand. Halmia spelade helt fantastiskt och ska inte kunna tappa poäng en sådan match.

Råå IF
Helsingborgslaget gör sin tredje säsong i division 3 efter uppflyttning från division 4. Förra säsongen klarade man sig kvar med en poängs marginal efter att man besegrat Lödde i sista omgången och gick från nedflyttning till säker mark. Även i år har laget det tufft och placerar sig på nedflyttningsplats med fyra inspelade poäng. Segern kom mot Ljungby och den oavgjorda mot Anderstorp, dom två lag som ligger näst sist och sist i tabellen. Föreningen firar 100 år (grattis!) och lördagens match är jubileumsmatchen där aktiviteter pågår på anläggningen hela dagen.

IS Halmia
Två förlorade poäng efter mängder med brända målchanser i tisdagens andra halvlek mot Ljungby. Det är lätt att vara kritisk till alla sumpade målchanser, men det var en riktigt bra halvlek där alla verkligen gjorde sitt yttersta, ibland vill bollen bara inte in. Nu väntar ny måstematch där vi kommer att föra spelet och motståndarna kommer att offra sig hänsynslöst för att kriga till sig poäng. Kan laget bara återupprepa insatserna mot Vejby och andra halvlek i Ljungby så kommer hemmalaget att få det svettigt minst sagt. Konkurrensen i laget är stenhård, vilket inte minst märks på träningarna där alla gör sitt absolut yttersta för att försöka spela sig in i en startelva till nästkommande match. 

Intervju med huvudtränare Anders Wallin:
- Erik Pålsson missar matchen som en försiktighetsåtgärd efter att han fick en smäll mot huvudet senast. Vi kommer från två riktigt bra prestationer och känner att bitarna börjar falla på plats. Vi blir bättre och bättre och det är ett jäkla "go" i laget. Till matchen åker vi för att göra en bra prestation och ta med oss tre poäng hem.

Avspark
Lördag 28/8 kl 15.00 på Råå IP. 

Länkar
Råå's hemsida
Tabell och spelschema
Hallandsposten

// Kansliet
 

Etiketter: herr